‘Winning mood’ bij dames 1 Forwodians

Foto: PR

Op zondag 27 november speelden de dames van Forwodians uit tegen de dames van basketbalvereniging Leiderdorp.

Binnen 30 seconden maakte Sabine den Os de eerste punten voor Voorhout; een punt uit een vrije worp, een 3-punter en een gewoon schot gaan. Inge Gouw wist vervolgens aan het einde van de eerste periode ook nog twee keer een 3 punter te scoren.

Dankzij de stevige verdediging van Monique van der Lans, momenteel nog aan het herstellen van een aantal blessures, konden de dames uit Leiderdorp maar weinig scoren. De eerste periode werd afgesloten met 9-19 winst voor Forwodians.

De tweede periode begon met een score van Marjon van Egmond. Zij werd later die dag zo enthousiast met het verdedigen, dat ze niet door had dat ze de bal af probeerde te pakken van een van de Voorhoutse dames. Leiderdorp kreeg een technische fout vanwege commentaar op de scheidsrechter. Forwodians mochten daarop een vrije worp nemen, die Sabine den Os keurig in het net legt. Beide teams verdubbelden hun score en de Voorhoutse dames gingen de rust in met een voorsprong van 18-37.

In de derde periode liep Leiderdorp een beetje in en snel achter elkaar behaalden ze 5 punten. Marjon van Egmond en Sabine den Os gaven snel antwoord op deze scores en ook Zeneb Mansour Baker en Fenny van de Nouland zorgden dat het verschil in punten gelijk bleef; beide teams scoorden 9 punten.

In de vierde periode stond Lotte van der Hulst op de juiste plek, toen Sabine den Os vanaf de achterlijn in nam. Ze passt de bal naar Lotte die hem meteen in de basket gooide.
Nadat de bal mooi rondgespeeld werd, wist Zeneb op het juiste moment naar de basket te gaan en met een mooie lay-up, scoorde ze voor Forwodians.

In de laatste periode kreeg Emma Brocken, die net terug was van vakantie, het basketbalgevoel terug en scoorde nog even snel 6 punten voor haar team. De vierde periode werd uiteindelijk afgesloten met een eindstand van 43-68 in het voordeel van Forwodians.

Zaterdag 3 december speelt Forwodians tegen de nummer 2 van de poule. De wedstrijd begint om 19.30 uur in sporthal de Schans in Voorhout. Blijven de Voorhoutse dames, die nu 7 wedstrijden gewonnen hebben, ongeslagen?

Reacties

Cookieinstellingen