TOP/Quoratio eerste punten te pakken

Zaterdag speelde TOP/Quoratio in Amsterdam de tweede wedstrijd van dit zaalseizoen, met op het speelveld de club AW.DTV tegenover zich.

TOP had weliswaar vorige week wel verloren van PKC, maar was toch met een redelijk goed gevoel het veld afgekomen. Een gezonde doses zelfvertrouwen kwam dan ook wel van pas; de wedstrijd tegen AW.DTV werd in de voorbeschouwing namelijk al als ‘David tegen Goliath’ benoemd.

Moeizaam begin

De wedstrijd begon voor TOP even moeizaam, het stond namelijk al na drie minuten 3-0 door een aantal mooie goals van de heren van AW.DTV. TOP trok de stand vervolgens redelijk snel weer gelijk, maar toch scoorde AW.DTV steeds weer als eerste en maakte het vooral voor het tweede verdedigingsvak moeilijk om de goals tegen te houden.

De eerste voorsprong

Pas bij een sore van 8-9, mede dankzij een zeer zuiver schietende Celeste Split (totaal 8x), werd de eerste voorsprong op het scorebord gezet. Toen TOP het initiatief tot scoren in eigen hand nam, werd het via Barbara Brouwer en Celeste Split zo met rust 10-12.

Afgekeurd goal

Na rust begon TOP gelijk met een goal van Barbara Brouwer, maar deze werd afgekeurd en AW.DTV wist daarvan te profiteren. TOP bleef maar moeilijk grip krijgen op de scherp schietende heren, maar wist toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uiteindelijk resulteerde dit spel in een eindstand van 25 -32 voor TOP; de eerste twee punten haalde zij dus binnen.

De volgende wedstrijd wordt op woensdag 30 november in sporthal De Korf gespeeld tegen KZ/Hiltex uit Koog aan den Zaan, aanvang om 20.30 uur.