VCS Dames 1 behaalt twee knappe punten

Na de 4-0 winst van vorige week, toog het eerste damesteam van Volleybalclub Sassenheim vrijdagavond 30 september vol zelfvertrouwen richting Delft. Vorig seizoen deden zij in het TU Sportcentrum niet zulke goede zaken tegen het team van Punch.

Ook dit keer zag het er in eerste instantie niet heel rooskleurig uit voor het team uit Sassenheim; de eerste twee sets gingen verloren. De dames waren echter niet van plan zich zo maar van het veld te laten vegen, en boden in de tweede set alweer beduidend meer weerstand (25-15, 29-27).

Het bleef aanvallend moeilijk om tot scoren te komen dankzij een goed blok en ijzersterke verdediging bij Punch dames 1. Gaandeweg zette VCS daar steeds meer uithoudingsvermogen, wilskracht en teamspel tegenover. Langere rally’s leidden veelal tot punten aan de kant van VCS en zij trokken de derde (26-28) en vierde set (22-25) dik verdiend naar zich toe. Een aantal sterke serviceseries van Iris van Rijn hebben hier ook zeker een groot aandeel in gehad.

De vijfde set ging VCS in met de wil om te winnen, maar mogelijk eisten de lange rally’s inmiddels hun tol. Met 15-5 in de vijfde set mocht Punch zichzelf als 3-2 winnaar op het wedstrijdformulier laten noteren. Maar door een 2-0 achterstand goed te maken tegen een sterk team als Punch, zette het damesteam van VCS eveneens een hele mooie prestatie neer.