Judo Team Bollenstreek van start

Foto: Judo Team Bollenstreek

Bij de start van het nieuwe judoseizoen, in augustus 2015, is het Judo Team Bollenstreek officieel van start gegaan. Dit team bestaat uit de 65 beste en meest gemotiveerde judoka’s van de Sportscholen Barendssport (Voorhout), Kaizen (Sassenheim) en judovereniging Noordwijkerhout. De judoka’s zijn ingedeeld in drie verschillende niveaugroepen. Johan Zagers, hoofdtrainer en initiatiefnemer legt uit hoe het Judo Team werkt.

De talentengroep

Dit team bestaat uit judoka’s tussen de 7 en 8 jaar oud die het leuk vinden om te judoën en bovengemiddelde inzet tonen. Plezier staat bij deze groep voorop. Het motto bij de talentengroep is: Wie kan verliezen met een lach, is altijd de winnaar. Deze groep gaat naar de lokale wedstrijden zoals clubkampioenschappen.

 

De B-selectie

De B-selectie bestaat uit judoka’s van 9, 10 en 11 die technisch goed kunnen judoën en de drive hebben om te willen winnen tijdens een wedstrijd. Bij deze groep wordt er getraind aan conditie, tactiek en techniek. De judoka’s in deze groep gaan naar de grotere regionale wedstrijden zoals het Instap toernooi welke georganiseerd wordt door de Judobond. Daarnaast gaan deze Judoka’s ook naar de lokale wedstrijden.

Foto 2

De A-selectie

Dit team bestaat uit judoka’s van 9 tot 18 jaar die technisch goed kunnen judoën, inzicht hebben in de verschillende judotechnieken, goed presteren tijdens wedstrijden en tot de beste judoka’s behoord. Bij deze groep wordt er getraind aan conditie, tactiek, techniek, snelheid en het gebruik maken van hun eigen kracht en gewicht. Deze groep gaat naar de grotere (inter)nationale toernooien die in Nederland worden georganiseerd. Natuurlijk zijn ze ook bij de clubkampioenschappen van de partij.\

Foto 3

Begeleiding

Het begeleiden van de judoka’s is een belangrijk onderdeel binnen Judo Team Bollenstreek. De groep kinderen en jong volwassenen worden goed begeleid zodat ze op het juiste moment gefocust zijn en het uiterste geven tijdens een wedstrijd. Bij toernooien zijn altijd meerdere begeleiders aanwezig die de judoka’s coachen maar ook ondersteuning bieden als het even tegenzit. Het teamverband is heel belangrijk. Het motto op de website is dan ook: “Judo, een teamsport bij uitstek”.

Foto 4

Sponsors

Het team wordt getraind en begeleid door vrijwilligers. Om extra activiteiten te kunnen doen wordt het team gesponsord door ODC Space en SPEV/Noordwijk Events uit Noordwijk. Het Judo Team Bollenstreek krijgt binnenkort een trainingspak van de sponsor ODC SPACE. De gehele A-selectie krijgt ook een trui van de sponsor SPEV/Noordwijk Events.

Informatie

Heb je interesse of wil meer informatie over het Judo Team Bollenstreek kijk dan op www.judoteambollenstreek.nl of op de Facebook pagina “Judo Team Bollenstreek”. Natuurlijk kun je ook binnenlopen bij één van de drie sportscholen of contact opnemen met Johan Zagers 06-29078367.

Cookieinstellingen