Handbaldames winnen regionale bekerfinale

Woensdagavond 6 januari stond alweer de eerste wedstrijd van 2016 gepland. Dit keer ging het om de regiofinale van de NHV beker. Foreholte won thuis van VELO uit Wateringen na een 13-15 achterstand bij rust, met 29-26 en zit nu bij de laatste 16 van de strijd om de NHV beker.

Tegenstander VELO speelde in de reguliere competitie ook al tegen Foreholte en verloor toen met vijf punten verschil. Maar zo’n bekerwedstrijd heeft toch een andere lading. Bij Foreholte afwezig Naomi Hoogervorst vanwege haar zware blessure, maar weer aangevuld met Nikki vd Post en nieuwkomer Wendy Smits.

DSC_0261 Finale regio beker 6-1-2016Foreholte kende een moeizame eerste helft. VELO was veel gretiger en Foreholte moest er weer echt inkomen na de feestdagen. Met name veel balverlies en slecht verdedigen, lagen aan de basis van de 13-15 ruststand.

In de tweede helft bleek dat de Voorhoutse dames beter uit de kleedkamer waren gekomen dan hun tegenstanders. In de verdediging schakelde Malu Zandbergen prima de gevaarlijke opbouwster uit en Britt van Leijden kon met haar lange postuur menig schot blokken in het midden. VELO had hier moeite mee en er volgden veel lange aanvallen.

DSC_0285 Finale regio beker 6-1-2016

Tien minuten na rust was het 19-19 en was Foreholte weer bij de les. Ze liepen, zonder groots handbal, rustig uit naar 26-22 na 20 minuten. De laatste tien minuten vielen er nog wat tijdstraffen en penalties over en weer, waarbij Roxanne Roffelsen er één wist te stoppen en VELO er één over schoot.

Zodoende won Foreholte deze regiofinale van de NHV beker met 29-26. Tussen 2 en 4februari wordt de volgende bekerwedstrijd gespeeld.