Handbaldames Foreholte op dreef

Na de gewonnen regio bekerfinale afgelopen woensdag, stond zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen de reserves van eredivisionist Virto/Quintus op het programma.

De vrouwen uit Kwintsheul gingen al heel goed in de eerste divisie competitie, want ze bezetten de 2e plaats. Foreholte kon onbevangen de wedstrijd tegemoet zien en speelde werkelijk bijzonder degelijk en wist door een uitmuntende verdediging na een 13-14 ruststand met 21-28 te winnen.

De eerste helft kende een heel hoog tempo en al snel bleek dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Tactisch was hier en daar al wat werk verricht, zodat de teams met een oplossing moesten komen. Toch was het Virto/Quintus dat constant een voorsprong nam.

Foreholte handbal

De maximale voorsprong was 3 doelpunten, maar telkens toonden de dames van coach Ricardo Clarijs veerkracht. De verdediging opereerde werkelijk als één geheel met prima keeperswerk. De vraag was dan ook of de Voorhoutsen ook in de 2e helft deze speelwijze voort konden zetten.

Foreholte, dat het zonder Saskia Kolster, Lize Vrolijk en Naomi Hoogervorst moesten klaren, kwam echter super gemotiveerd uit de kleedkamer vandaan. Men nam gelijk een voorsprong tot 16-20 halverwege de tweede helft. In deze zeer sportieve wedstrijd en onder prima leiding kon Virto/Quintus niet de oplossing vinden om nog langszij te komen. Wat ze ook probeerden, Foreholte hield stand. Geconcentreerd speelden zij de wedstrijd uit en geenszins geflatteerd wonnen zij met 21-28. De beste wedstrijd van dit seizoen.

De scores kwamen van

• Dana Vincenten 9 (3p),
  • Wendy Smits 8,
  • Ramona Vink 4,
  • Melanie Zwaan 2,
  • Anouk Zwaan, Lot van Kampen, Nikki vd Post, Kim Schuurbiers en Malu Zandbergen allen 1.

De volgende wedstrijd van de dames is op zaterdag 16 januari en begint om 20.45 uur in de Tulp in Voorhout tegen de concurrent, het Haagse Hellas. Komt allen aanmoedigen!