Ter Leede laat zich verrassen door Zwaluwen

Ter Leede liet afgelopen zaterdag in eigen huis een uitgelezen kans liggen om alvast een voorschot te nemen op de eerste periode titel.

Tegen het wisselvallig presterende Zwaluwen liet de formatie van Henk Wisman zich lelijk verrassen. Na een 1-1 ruststand ging het in de slotfase verkeerd bij de roodgelen, die met een 1-3 nederlaag op zak de kleedkamer opzochten.

In het eerste bedrijf mocht ter Leede zich vooral beroepen op pech. Zo raakten Tony Schreurs en Selmo Kurbegovic respectievelijk de paal en de lat en werkte Tomas Arroyo na 25 minuten een voorzet op ongelukkige wijze in eigen doel (0-1). Vier minuten na de openingstreffer konden beide ploegen weer opnieuw beginnen, toen Jeffrey Bok namens de thuisploeg de stand weer in evenwicht wist te brengen.

Na de pauze had Zwaluwen het beste van het spel. Desondanks was Tomas Arroyo met twee kopballen dichtbij een voorsprong voor Ter Leede. Zijn eerste inzet verdween net naast de Zwalwuwen goal, terwijl zijn tweede kopbal nog op de doellijn kon worden gekeerd.

Het venijn zat hem voor ter Leede deze middag in de staart. Zwaluwen rook dat er deze middag meer inzat en kwam na 77 minuten via een hard schot van Joey Grootenboer op een 1-2 voorsprong. Toen Adil Akainoui vier minuten voor tijd een misverstand in de roodgele defensie afstrafte, was de koers gelopen en wist ter Leede dat de tweede seizoensnederlaag een feit was.

Met een punt achterstand op de beide koplopers Noordwijk en FC Rijnvogels heeft ter Leede de kansen op de eerste periodetitel niet meer in eigen hand. De beslissing valt in de volgende competitieronde op 31 oktober. Ter Leede zal dan zelf moeten winnen bij ASWH om de kans op die prijs te behouden, maar blijft daarbij afhankelijk van de resultaten van haar directe concurrenten.