Gelijkspel bij Teylingen tegen ASC

Foto: Peer Compeer

Medekoploper Teylingen boekte bij laagvlieger ASC afgelopen zondag een teleurstellend 2-2 gelijkspel. Pas in de slotfase stelde mark van der Vlugt met zijn tweede goal van de middag het ene puntje veilig voor de ploeg van Laurens Mouter.

P1650414c_600x400Daar zag het in de aanvangsfase bepaald nog niet naar uit. Na de snelle 0-1 van Mark van der Vlugt leek er geen vuiltje aan de lucht voor Teylingen, dat de nederlaag van vorig seizoen bij ASC zo snel mogelijk wilde rechtzetten. ASC liet zich door de achterstand niet echt uit het veld slaan en repareerde de schade al na 22 minuten. Die gelijkmaker gaf ASC vleugels en na een matige spelhervatting van doelman Zonjee, stond nog voor de thee de 2-1 op het Oegstgeester scorebord.

P1650249c_600x401Ook na de doelwisseling worstelde Teylingen meer met zichzelf dan met de tegenstander, die vrij gemakkelijk op de been bleef. Daarbij moest Teylingen beducht blijven op de vaak gevaarlijke tegenstoten van ASC. Uiteindelijk was het opnieuw Mark van der Vlugt die in de ultieme slotfase een puntje uit het vuur sleepte voor de roodzwarten, die na het laatste fluitsignaal maar al te goed beseften dat er deze middag twee kostbare punten in rook waren opgegaan.

Teylingen komt aanstaande zondag op De Roodemolen in actie tegen UDO, dat met slechts twee punten in de onderste regionen bivakkeert. Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.

Foto’s door Peer Compeer. 

Cookieinstellingen