Foreholte onderuit bij GSC-ESDO

Foto: Foreholte

In Den Haag verspeelde Foreholte tegen GSC-ESDO de eerste punten van het seizoen. Tegen de ploeg, waar het ook vorig seizoen niet van wist te winnen, ging het in de slotfase volledig verkeerd.

Omar Karadag boog met twee treffers de 0-1 achterstand eigenhandig om in een 2-1 voorsprong. Foreholte slaagde er hierna niet meer in om die schade te repareren, zodat na vier overwinningen op rij, de eerste nederlaag een feit was voor de ploeg van Marcel IJzendoorn. Daarmee is GSC- ESDO uitgegroeid tot een ware angstgegner voor de Voorhoutse formatie. Voor de pauze hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Foreholte dwong wel vijf hoekschoppen af, maar slaagde er daarbij niet in om op voorsprong te komen.

Na de pauze drong Foreholte nog wat feller aan en dat resulteerde uiteindelijk in de 0-1 van Sam Lemmers, die grote delen van het duel aan de ketting lag bij zijn tegenstander. Daarmee leek het tripje naar Den Haag een happy end te krijgen voor de roodwitten, maar omdat de thuisploeg nog eenmaal de rug rechtte liep het allemaal anders.

De Foreholte-goal kwam onder druk te staan, waarna invaller Omar Karadag er in slaagde Niels van Schie het nakijken te geven. Waar iedereen dacht dat het duel hierna op een remise zou uitlopen, was het kort hierna opnieuw goudhaantje Karadag die het middelpunt van een Haags feestje was. Met zijn winnende 2-1 bezorgde de spits Foreholte een late (eerste) nederlaag en zijn ploeg de eerste overwinning van het seizoen.

Ondanks deze nederlaag blijft Foreholte lijstaanvoerder. Mede omdat Laakkwartier en Hillegom deze middag op een remise bleven steken. Foreholte neemt het aanstaande zondag in eigen huis op tegen Wilhelmus. Aanvang op sportpark Elsgeest 14.00 uur.

Cookieinstellingen