Voorhoutse Scouts winnen regionale scoutingwedstrijden

Foto: Mirthe Gautier

De meiden van scoutinggroep Boerhaave uit Voorhout hebben de regionale scoutingwedstrijden in Bentveld gewonnen. Na een zonnig weekend vol avontuur en uitdaging op kampeerterrein Het Naaldenveld sleepten de padvindsters de meeste punten binnen en lieten daarmee de andere vijftig groepjes achter zich.

Tweede werden de scouts van Bolaro uit Bodegraven, gevolgd door St. Jozef Leiden. Het weekend zat vol met leuke activiteiten, wedstrijden en spellen die de driehonderd scouts, in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, in groepjes tegen elkaar speelden. Daarnaast werd er zelfstandig gekampeerd en gekookt op een van de subkampen, terwijl ondertussen een heuse verdwijning van een sprookjesfiguur opgelost moest worden in het thema ‘crime scene investigation’.

“De sfeer was geweldig en de groepjes hebben het fantastisch gedaan,” aldus coördinator Pim de Jong.

“Het was mooi om te zien hoe de verschillende groepjes elkaar uitdaagden tijdens de opdrachten en spellen. Het was een weekend vol teamwork en plezier.” Er waren allerlei uitdagende activiteiten, zoals een postenspel met kabelbaan en CSI-opdrachten als het zoeken van onzichtbare sporen met ultraviolet licht. Ook was er een hike door de omgeving van Aerdenhout en bezochten de kinderen ’s avonds een spectaculair thematheater in de grote kampvuurkuil. Alles werd georganiseerd en begeleid door zo’n 150 scoutingvrijwilligers uit de gehele regio.

Volgens Marije Berger, verantwoordelijk voor de puntentelling, is het lang geleden dat de Voorhouters zo hoog eindigden bij de jaarlijkse wedstrijd. “Alles wordt gejureerd, van thema-aankleding tot en met het koken van hun eigen maaltijd en de samenwerking bij de spellen. Dat levert elk jaar weer leuke verrassingen op in de eindstand.” Het winnende groepje zal samen met de rest van de top-zes deelnemen aan de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren worden gehouden in Baarn.

“We zijn trots op alle Scouts die hebben deelgenomen aan het weekend,” zegt De Jong. “Ze hebben allemaal hun best gedaan maar belangrijkste is dat ze het naar hun zin hebben. We kijken nu al uit naar de Landelijke Scoutingwedstrijden en zijn ervan overtuigd dat het daar ook weer een geweldig spektakel gaat worden.”

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend en is trots op de inzet en het enthousiasme van alle deelnemende Scouts en de vrijwilligers. Berger: “Het is geweldig om te zien hoe deze jonge mensen hun grenzen verleggen en kunnen samenwerken om tot mooie resultaten te komen. Scouting blijft zichzelf steeds weer vernieuwen en biedt kinderen en jongeren een unieke en onvergetelijke ervaring.”

 

Cookieinstellingen