Vincent Meulmeester districtskampioen, NK-tickets voor Pien Hersman en Patricia Koot

Foto: PR

Afgelopen weekend is Vincent Meulmeester districtskampioen schaatsen geworden in de categorie jongens mini’s. De schaatser van Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) was op de Leidse ijsbaan zowel het snelst op de wedstrijd over een ronde als over twee ronden.

Op beide afstanden verbrak hij het baanrecord dat respectievelijk 7 en 23 jaar had gestaan. Vincents jongere broertje, ook uitkomende voor de Trainingsgroep Bollenstreek was bij de jongste categorie goed voor een vijfde plaats.

Een paar categorieën ouder heeft de jeugd van de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC ook goed gepresteerd. Bij de landelijke selectiewedstrijd voor het Jeugd-NK Sprint hebben Pien Hersman en Patricia Koot zich geplaats bij respectievelijk de junioren A en junioren B. Zowel de Lissese Hersman, die vorige week ook aan het NK Sprint voor senioren deelnam, als de Sassenheimse Koot wonnen de selectiewedstrijd. Patricia Koot verbrak met haar tijd op de 1000 meter het clubrecord dat Pien Hersman twee jaar geleden reed toen zij uitkwam in deze leeftijdscategorie. Clubgenoot Marije van der Spek kwam op de 500 meter ten val en eindigde op de 1000 meter als vijftiende.

In Haarlem zijn ondertussen ook de baanwedstrijden weer begonnen. Hier streden ook verschillende leden van de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC tegen het stormweer en zichzelf om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten.

Cookieinstellingen