Judo Team Bollenstreek weer present op NK-18

Foto: PR

Afgelopen zondag was er het Zuid-Hollands Kampioenschap -18 jaar. Alle jongens en meiden van het Judo Team in deze leeftijdscategorie deden hier aan mee.

Dat het op voorhand een zeer zwaar toernooi zou worden, was al bekend. De afgelopen weken was er dan ook hard getraind op pakkingen, tactieken en vooral een aantal nieuwe wedstrijdtechnieken om de concurrentie te verrassen. Helaas pakte dit niet voor iedereen goed uit. Ondanks keihard knokken werd er vergeten het geleerde van de afgelopen tijd in praktijk te brengen. Hierdoor liepen de meeste in een aanvallende fout en werden ze overgenomen.

Wel wist Eva Hornsveld zich te plaatsen voor het NK-18 op 9 maart in Den Haag. “komende weken zullen we dus met het team moeten gaan werken voor haar NK, maar ook het het Zuid-Hollands kampioenschap -15 komt eraan. Dus het wordt druk zat komende periode.” (Hoofdtrainer Johan Zagers)

Ondanks de magere uitslag is het judoseizoen nog lang niet over. Komende week staan een aantal judoka’s in Antwerpen op de mat en zijn er nog genoeg toernooien waar de focus op komt te liggen de komende tijd.

 

Reacties