Goud voor Judo Team Bollenstreek op 1e buitenlands toernooi

Foto: Judo Team Bollenstreek

Voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van het Judo Team Bollenstreek werd er deelgenomen aan een buitenlands toernooi, het Open Antwerp Judo Toernooi. Zowel de gehele Belgische als de Nederlandse judo top was aanwezig. Zelfs de bondscoach van jong oranje was aanwezig.

Het Open Antwerp Judo Toernooi is, in de opwerking naar de Nederlandse Kampioenschappen -18 jaar, het meetmoment voor de judoka’s die deelnemen aan het NK. Judo Team Bollenstreek was met vier judoka’s afgereisd. Bij de mannen in het ochtendprogramma kwamen Yannick Turk, Stefan Disseldorp en Bas Verwer in actie. Alle drie hadden een zeer zware loting. Ze troffen alle de regerend district kampioen en de regerend Belgisch Kampioen aan.

De mannen knokten hard en gaven niet zomaar op. Ze hielden zich keurig aan de gemaakte afspraken en maakten het hun tegenstanders flink lastig. “Fantastisch wat ze laten zien op dit niveau”, aldus hoofdtrainer Johan Zagers. “Als je zo onbevangen en open de wedstrijden instapt en je houdt aan afspraken dan kun je als trainer alleen maar genieten!”

Van de jongens wist Bas Verwer een pot te winnen. Door een mooie tempowisseling in zijn spel en een nieuwe pakking wist hij zijn directe tegenstander te verassen en zo twee keer wazari (een half punt) te scoren. Bij de dames stond Eva Hornsveld klaar op de judomat. De eerste wedstrijd was ze uitgeloot en daardoor kon zij haar tegenstanders observeren en de tactiek van tevoren bepalen. “De opdracht was simpel. Ik moest van Johan hoog in mijn pakking druk houden (hand hoog in de revers vasthouden en duwen). Het was even zoeken naar het juiste gevoel, maar eenmaal vast was het erop en erover!”Aldus Hornsveld.

Na zeer sterke judo partijen, waarin Eva zeer dominant heerste, wist zij haar Belgische tegenstandsters te overklassen en wist zij de eerste buitenlandse medaille voor het Judo Team mee terug naar de Bollenstreek te nemen. “Komende weken zullen we nog wat kleine details gaan bijwerken om op 9 maart op het NK-18 voor het goud te gaan”, aldus Zagers.

Reacties