Judo team Bollenstreek scoort op Zuid-Hollands Kampioenschap

Foto: PR

Afgelopen zondag 27 januari was het voor de jongens en meiden uit de B-selectie van Judo Team Bollenstreek bijltjesdag. Op het programma stond het Zuid-Hollands Kampioenschap -12.

“De afgelopen weken was er hard getraind op de pakking en het doorzetten van de ingezette worp”, aldus Ruben Zweistra, wedstrijdtrainer B-selectie. “Ik had ingezet op een verbetering van de pakking in de opbouwfase van het gevecht. Eenmaal de juiste pakking vast kan er gescoord worden.”

En dat werd er zeker! Na wat flinke potjes knokken en hier en daar hele mooie ippons, mochten de volgende judoka’s een medaille omhangen. De eerste plaats was voor Kick Janssen. Timo Vrisekoop en Tim van Steijn mochten de tweede plaats opeisen. Op de derde plek eindigden Jasper Duijnhoven, Maik van den Haak en Madelief Post.

Hoofdtrainer Johan Zagers: “Het is geweldig om zoveel talent in huis te hebben. Natuurlijk blijven wij schaven aan de techniek en tactiek, maar al op een jonge leeftijd meedraaien met de beste van Zuid-Holland is een groot compliment voor de judoka’s en hun trainer Ruben Zweistra. Komende weken staan de jongens en meiden -15 en -18 ook op het programma, uiteraard hopen wij ook hier goed te scoren.”

Reacties