TOP wint topper tegen LDODK

In een volle sporthal De Korf werd, met aanwezigheid van de NOS, de topper tussen TOP/SolarCompleet en LDODK/Rinsma Modeplein gespeeld. Op de ranglijst gelijk in aantal punten en beide ploegen op jacht naar een play-off plek.

In een gelijk opgaande eerste helft werd het publiek getrakteerd op veel doelpunten, strijd en mooie combinaties met een hoofdrol voor de TOP-dames. TOP startte scherp aan de wedstrijd met een eerste schot dat gelijk raak was. Friso Boode, drie seizoenen actief geweest bij TOP, zette LDODK snel weer op 1-1. Hierna ontstond een wedstrijd waarin beide ploegen in alle opzichten aan elkaar gewaagd waren.

Het verschil werd in de eerste helft nooit meer dan twee doelpunten, waarbij TOP wel vaak het initiatief had, maar LDODK bleef aanhaken. Daniel Harmzen moest korte tijd het veld verlaten voor een blessurebehandeling, maar kwam gelukkig wel weer terug in het veld. De kleedkamers werden opgezocht bij 13-13.

Niemand durfde een voorspelling te wagen op de afloop. Dat was een kwartier na rust anders, want in dat kwartier legde TOP de basis voor de overwinning. De doelpunten van de TOP-dames waren hierbij belangrijk.

Vakwissels bij LDODK in het laatste kwartier, brachten de spanning nog terug in de wedstrijd. Maar TOP bleef koel en met een benutte strafworp en zijn zevende goal bepaalde Nick Pikaar de eindstand op 26-24.

Een mooie overwinning voor de thuisploeg, dat hiermee de tweede plek op de ranglijst behoudt. Zaterdag speelt TOP/SolarCompleet weer een thuiswedstrijd tegen KCC/SO natural, de promovendus die dit weekend verrassend won van KZ/Hiltex.