2e Sassenheim City Swim groot succes

Foto: Hedda van Ooijen

Op zondag 27 augustus deden bijna 140 zwemmers mee aan de tweede Sassenheim City Swim, een zwemtocht door Sassenheimse sloten en vaarten.

Om 11 uur startte in het Oude Zwembad het eerste onderdeel, de 700 meter. Zo’n 66 zwemmers – de jongste 8 jaar oud – zwommen onder de Ter Leedebrug door rechtsaf langs de brandweer en dan door richting het Voorhavenkwartier in het centrum van Sassenheim. Op de kant en de bruggetjes stonden veel mensen de zwemmers aan te moedigen en te klappen.

3.000 meter

Om 12 uur startte het onderdeel 3.000 meter, een afstand voor de geoefende zwemmers. Voor die afstand stonden 71 zwemmers klaar – de jongste 13 jaar – in het Voorhavenkwartier. Zij zwommen richting het einde van de Sassenheimer Vaart, dan linksaf langs het Hellegat de Ringsloot in, langs het Oude Zwembad, en dan weer terug naar het Voorhavenkwartier.

Knalgele zwemcap

Alle zwemmers droegen een genummerde knalgele zwemcap om te garanderen dat de organisatie een goed overzicht hield op wie er nog in het water was. Maar het was ook een geweldig gezicht om al die gele zwemcaps langs te zien komen. En ondanks dat deze dag geen wedstrijd was, bleken sommigen zwemmers en ook zwemmertjes heel snel te kunnen zwemmen.

Het overgrote deel van de zwemmers kwam uit de directe regio, maar er waren ook uitschieters bij zoals Rotterdam en Monnickendam. Carmen Smit (50) was zaterdag al vanuit Emmen overgekomen voor dit evenement.

“Mijn broer zwemt mee en ik vond het zo’n leuk idee, dat ik direct riep dat ik ook zo komen. En het was ook top! Langs de kant allemaal mensen die ons aanmoedigden. Vooral waar we langs de achtertuinen zwommen, hadden de buurtbewoners uitgepakt met vlaggetjes en gezelligheid. Dat gaf vleugels!” (Carmen Smit)

Sassenheim City Swim

De Sassenheim City Swim werd georganiseerd door Zwemvereniging Sassenheim en de Sassenheimse Duikvereniging Het Onderwaterbos. Zij kijken terug op een heel geslaagd evenement. Niet alleen dankzij het grote enthousiasme van de deelnemers en de mensen op de kant, maar ook met dank aan de tientallen vrijwilligers op de kant en op de volgboten die hebben geholpen het evenement soepel en veilig te laten verlopen.

Wat hebben we toch een geweldig dorp! En heb jij nog foto’s of filmpjes gemaakt? Mail ze naar [email protected] en dan delen we ze op de SassenheimCitySwim-Facebookpagina.

Cookieinstellingen