Teylingen organiseert Dag van de Democratie

Foto: gemeente Teylingen

Op 9 september is de Dag van de Democratie. In heel Nederland grijpen gemeenten de kans aan om inwoners te betrekken bij de lokale democratie. Ook de Teylingse gemeenteraad doet mee en is zaterdag 9 september aanwezig op het marktplein in Sassenheim om inwoners kennis te laten maken met de democratie en politiek.

Hoe werkt de politiek? Hoe oefen je invloed uit? Leer de raadsleden kennen!”

Ideeën in ruil voor koffie of popcorn

In 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Er komt dan een nieuwe gemeenteraad die beslissingen neemt over Teylingen. De gemeenteraad hoort graag hoe inwoners denken over hun straat, buurt, wijk of de hele gemeente Teylingen.

Ook vertellen de raadsleden graag hoe inwoners invloed kunnen uitoefenen en wat een wethouder of raadslid doet. Geef de nieuwe gemeenteraad ideeën in ruil voor een kopje koffie of een zakje popcorn. Ontdek bij het krachtenveldspel hoe de lijnen lopen in de gemeente en politiek.

Activiteiten tijdens Dag van de Democratie

Er is een afvalprijsvraag waarbij inwoners kans maken op een presentje. Ook kunnen inwoners zich opgeven voor ‘Gast in de Raad’ dat steeds rond een commissievergadering wordt georganiseerd of zich aanmelden voor het burgerpanel, zodat zij kunnen meedenken over diverse onderwerpen.

  • Wat: Dag van de Democratie
  • Wanneer: 9 september 2017
  • Tijd: 11.00 tot 15.00 uur
  • Waar: Marktplein Sassenheim
Cookieinstellingen