Stek en Stichting Present Bollenstreek versterken samenwerking

Foto: PR

Woonstichting Stek en Stichting Present Bollensteek hebben op 31 januari een convenant ondertekend. Beide organisaties zijn actief op het gebied van sociaal beheer en willen hun bestaande samenwerking structureel versterken. In het convenant staan afspraken over de samenwerking, werkwijze en verwachtingen.

José Ratkai van Stek is blij met de samenwerking. “Samen kun je meer! De vrijwilligers van Present helpen huurders die extra steun kunnen gebruiken.”

Prettig wonen

Stek en Stichting present werken al regelmatig samen. Stek zorgt voor betaalbare sociale huurwoningen en een fijne buurt om in te wonen. Waar nodig organiseert Stek activiteiten om het wonen prettiger te maken. Niet iedereen is zelf altijd in staat om mee te doen of heeft een vangnet. De vrijwilligers van Present kunnen in dit soort situaties ondersteuning bieden. Een voorbeeld van deze samenwerking is de tuinendag in Noordwijk die de twee partijen eind vorig jaar georganiseerd hebben.

Inzet vrijwilligers

Stichting Present Bollenstreek brengt mensen bij elkaar die hulp willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als ‘vrijwilligersmakelaar’ biedt Present groepen burgers de mogelijkheid om een zinvolle en goed bestede dag te beleven door zich onbetaald en op projectbasis in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Dit doen ze in de gemeenten Lisse, Teylingen, Noordwijk en Hillegom.

Structureel samenwerken

Stek en Present zien voordelen in de samenwerking. Stek signaleert welke huurders extra hulp nodig hebben. Present kan hier met de vrijwilligersgroepen invulling aan geven. Ook werken de partijen samen binnen buurtprojecten van Stek. Roel de Jong, voorzitter van Present Bollenstreek, benadrukt het belang van samenwerking met maatschappelijke organisaties zoals Stek:

“Door deze samenwerking met Stek kunnen we de match tussen vrijwilligers en hulpvragers nog beter maken! De inzet en capaciteiten van de vrijwilligers van Present kunnen zo goed als mogelijk worden afgestemd op de hulpvragen die bij Present binnenkomen.”

Meer weten over Stichting Present en hoe jij ook een bijdrage kunt leveren? Lees hier alles over op de website stichtingpresent.nl.

Cookieinstellingen