Present Bollenstreek weer van start met Zomerpakketten!

Foto: Present Bollenstreek

Hoewel het nog even weg lijkt, bereidt Present Bollenstreek zich alweer voor op de zomervakantie. Wegens het grote succes van eerdere jaren, wil zij ook dit jaar Zomerpakketten uitdelen aan gezinnen of alleenstaanden in de Bollenstreek die wel een extra steuntje kunnen gebruiken. Daarvoor zijn zij nu op zoek naar mensen die zo’n pakket voor een ander gezin willen samenstellen. Help je mee?

Je kunt samen met anderen (denk aan uw gezin, familie, vrienden, kerkgenoten’, collega’s of medesporters) een pakket op maat samenstellen en langs brengen bij een specifiek geselecteerd gezin.

Hoe ziet een zomerpakket eruit?

Present Bollenstreek geeft aan dat een pakket een waarde van € 25 tot maximaal € 50 mag hebben. Je bepaalt zelf hoeveel je hieraan met elkaar uit wilt geven. De ontvangers van deze pakketten worden bij Present aangemeld door maatschappelijke organisaties. Zij kennen de families en weten precies wie er geholpen zouden zijn met een Zomerpakket. Doordat Present Bollenstreek hen ook vraagt naar hobby’s, leeftijden en interesses van de gezinsleden, kun je echt een pakket op maat samenstellen. Denk aan buitenspeelgoed voor de kinderen, tijdschriften voor de ouders of alleenstaanden, bonnen voor een ijsje of de speeltuin… Daar zijn deze gezinnen echt superblij mee!

Grote behoefte

Deze Zomerpakkettenactie kan alleen een succes worden met jullie hulp! Daarom is Present op zoek naar vrijwilligers die een pakket willen samenstellen met een waarde tussen €25,- en €50,-. Dit kan alleen of met een groep vrienden of collega’s. Zij worden 1 op 1 gekoppeld aan een ontvangend gezin of alleenstaande, indien mogelijk uit dezelfde woonplaats en met een enigszins gelijke gezinssamenstelling.

“Dat doen we bewust, want het is natuurlijk het allermooist als er bij de eventuele overhandiging van het pakket even écht contact wordt gelegd. Want dat is de uiteindelijke doelstelling van Present: om een brug te slaan tussen mensen die hulp kunnen geven en mensen die deze hulp ontvangen. Een zomerpakket is een heel laagdrempelige manier om dat te kunnen bereiken.”

Iedereen kan meedoen met deze actie en een ander gezin blij maken met zo’n cadeau. Meer info en aanmelden kan tot 7 juni via presentbollenstreek.nl

Cookieinstellingen