Nieuwe website Meedoeninteylingen.nl gelanceerd

Foto: Gemeente Teylingen

Maandag 20 maart om 19.30 uur lanceerde wethouder Reny Wietsma een nieuwe website voor Teylingse inwoners, professionals en vrijwilligers: meedoeninteylingen.nl. Dat deed zij in het bestuurscentrum van Voorhout. Op de website zijn de gegevens te vinden van allerlei organisaties in het zorg- en welzijnsdomein.

 

Alles bij elkaar

Er zijn in Teylingen veel activiteiten, voorzieningen en initiatieven op het gebied van ontmoeting, welzijn en hulp. Alleen weet niet iedereen ze altijd te vinden. Daarom zijn ze nu verzameld op meedoeninteylingen.nl Het gaat om voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken. Dit zorgt ervoor dat iemand actief mee kan blijven doen in de samenleving. Websites als deze worden ook wel een sociale kaart genoemd.

Wethouder Reny Wietsma: “Teylingen heeft zoveel te bieden aan mooie initiatieven! Maar zie het allemaal maar te vinden. Dat kan best lastig zijn. Nu is nagenoeg alles te vinden op meedoeninteylingen.nl. Daarmee is het ook een informatiebron voor professionals en vrijwilligers. Zo werkt Teylingen aan een energieke en krachtige en gezonde samenleving.”

Positieve gezondheid als uitgangspunt

Het gedachtengoed ‘positieve gezondheid’ staat centraal op meedoeninteylingen.nl. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid en gaat over het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Hoe zorg je ervoor dat je de dingen kan blijven doen waar je blij en gelukkig van wordt? Daar draagt de nieuwe website aan bij.

Communicatiecampagne

Om de website bekend te maken bij inwoners is de gemeente Teylingen een campagne gestart. Stichting Welzijn Teylingen promoot de website onder professionals en vrijwilligers. Bibliotheek Bollenstreek beheert de website.

 

Cookieinstellingen