Bloemenactie ‘Wie verdient een bloemetje’ wederom succes

Foto: Bloemencorso Bollenstreek

De bloemenactie ‘Wie verdient een bloemetje’ van Bloemencorso Bollenstreek, die voor de derde keer plaatsvond, was wederom een groot succes. Zondag 19 maart hebben corsovrijwilligers ruim 500 bossen fleurige tulpen uitgedeeld in de corsodorpen Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, Sassenheim, Voorhout, Warmond, Lisse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en Bloemenstad Haarlem. Het aantal aanmeldingen was weer fenomenaal wat wel aangeeft dat de actie streekbreed wordt omarmd.

“Dit is echt de leukste actie die er bestaat” zei corsovrijwilligster Patricia Schalken enthousiast die deze keer niet alleen meehielp met het rondbrengen van bloemen in Lisse, maar vanuit Bloemencorso Bollenstreek de actie ook coördineerde.

“Vooral het rondbloemen van de bloemen. Dit gaat gepaard met een lach en een traan. Geweldig toch om met zo’n klein gebaar als een bosje vrolijke tulpen het lentezonnetje te laten schijnen bij wie het verdient!”

Dat het er allemaal heel spontaan aan toegaat ervoer een vrijwilligersteam in Noordwijk dat zelfs uitgebreid op de koffie werd gevraagd door een ontvangster van de bloemen. Een corsodorp verderop, in Sassenheim, was onder andere corsovrijwilligster Karin Heppener actief: “Het leukste moment is wanneer we aan de persoon aan wie we het bloemetje overhandigen vragen wie hen hiervoor genomineerd zou hebben. Dit resulteerde in prachtige maar soms ook heel ontroerende verhalen.”

Bestuurslid Esther den Hertog, die zelf ook de handen uit de mouwen stak met het uitdelen van de bosjes tulpen in onder andere Lisse, zegt terug te blikken op wederom een geslaagde bloemenactie. “Deze tijdens coronatijd door het Bloemencorso Bollenstreek geïntroduceerde actie ‘Wie verdient een bloemetje’ is zo’n succes dat we deze elk voorjaar herhalen. Nu al voor de derde keer. Tot 16 maart kon men kandidaten hiervoor aanmelden wat opnieuw een enorme hoeveelheid nominaties heeft opgeleverd van Noordwijk tot Haarlem. Ronduit hartverwarmend!”

Bloemencorso Bollenstreek 2023 rijdt zaterdag 22 april van Noordwijk naar Haarlem. De avond ervoor is het Lichtjescorso in Noordwijkerhout te bewonderen en op zondag 23 april staan de praalwagens nog tot 17.00 uur in Bloemenstad Haarlem.

Cookieinstellingen