Word steunouder en help ouders en kinderen in Teylingen

Foto: pixabay

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor iedere ouder is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. In Teylingen helpt Voor ieder 1 deze gezinnen met Steunouder. Steunouders zijn volwassenen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week optrekken met een kind. Ze geven een kind, binnen hun eigen (gezins-)leven, een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee krijgen ouders ruimte om op adem te komen.

Wethouder Arno van Kempen van de gemeente Teylingen roept inwoners die iets voor een ander willen betekenen op zich als steunouder op te geven: “Zo kunt u op een laagdrempelige manier en met weinig inspanning iets betekenen voor een ander gezin in Teylingen”, aldus de wethouder.”Een steunouder kan echt verschil maken voor een ouder en hun kind en voorkomen dat ‘zwaardere’ zorg nodig wordt.”

Steunouder Ingrid gaat helemaal glimmen als ze mag vertellen over ‘haar’ gezin. “Ik geniet van de kinderen. Hun moeder zie ik opknappen en gaat steeds meer meedoen. Ze bedankte me gister voor mijn bezoeken en zei dat het lichtpuntjes in haar week zijn. Gaaf toch?”

Ruimte in uw huis en hart?

Heb jij ruimte over in je huis en in je hart en wil je weten of steunouder worden misschien iets is dat bij jou past? Neem dan contact op met Voor ieder 1. Jouw steun en inzet is hard nodig! Jong, oud, alleenstaand, met of zonder kinderen, het maakt niet uit, iedereen met een stabiele gezinssituatie kan steunouder worden.

De redenen waarom ouders en kinderen ondersteuning kunnen gebruiken is divers. In de meeste gevallen gaat het om kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken omdat hun ouders overbelast zijn. Kijk eens op de website naar de ervaringen van verschillende steunouders in andere gemeenten. Zo krijg je een goede indruk van wat steunouder zijn inhoudt. Vooraf wordt altijd gekeken of het kind en de steunouder goed bij elkaar passen.

Hoe word je steunouder?

In een kennismakingsgesprek met één van de coördinatoren krijg je meer informatie en kun je al je vragen stellen. Zo kun je beoordelen of steunouder worden iets is dat bij jou past. Is dit het geval, dan volgt je een tweedaagse training. Ook moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen (beiden op kosten van de gemeente). Op basis van de gesprekken met jou en de gezinnen die ondersteuning nodig hebben, worden gezinnen aan elkaar gekoppeld.

Informatie Steunouder Teylingen

De coördinatoren van Steunouder Teylingen, Sarah Kaamouch en Maren Bartels vertellen je graag vrijblijvend meer over de mogelijkheden. Ook als je twijfelt of jouw gezinssituatie wel geschikt is als steungezin, denken zij graag mee. De coördinatoren zijn telefonisch te bereiken via: Sarah 06 38 29 43 19 Maren 06 12 46 54 14 of per e-mail: [email protected]. Meer informatie is ook te vinden op de website van Voor ieder 1.

 

Cookieinstellingen