Veel bewoners bezoeken wijkmarkt

Foto: gemeente Teylingen

Donderdag 10 november was de wijkmarkt voor bewoners van Sassenheim Zuidwest, de wijk gelegen tussen de Julianalaan, Hoofdstraat en Leidsevaart. Zo’n negentig inwoners bezochten de wijkmarkt.

Bij de marktkramen spraken wijkbewoners over verschillende onderwerpen met wethouders, raadsleden en medewerkers van de gemeente Teylingen. Veel aandacht ging uit naar het wandel- en fietspad Roodemolenpolder en de bouwplannen voor de Postpromenade. Van de plannen om de verkeersdoorstroming in de Hoofdstraat/Rijksstraatweg te verbeteren wilden velen ook meer weten.

wijkmarkt-sas

Wijkjournaal

Aan het begin van de avond kregen de bezoekers het wijkjournaal te zien. Dit is een film waarin de toekomstige plannen in en om de wijk worden toegelicht. De volgende onderwerpen kwamen aan bod:

  • Verbeteren verkeersdoorstroming Rijksstraatweg
  • Bestemmingsplan Postpromenade
  • Uitplaatsing tennispark STV naar sportpark De Roodemolen
  • Aanleg fiets- en wandelpad Roodemolenpolder
  • Vervanging openbare verlichting door LED verlichting

Marktkramen

Na het plenaire gedeelte gingen inwoners in gesprek met raadsleden, collegeleden en ambtenaren bij de verschillende marktkramen. Bij de marktkramen is gesproken over onder andere de bouwplannen voor de Postpromenade, het wandel- en fietspad langs en door de Roodemolenpolder, de plannen voor de verkeersaanpassingen op diverse plaatsen op de Rijksstraatweg, de milieustraat, de handhaving van het hondenbeleid, parkeerdruk, bomen, speeltuinen, burgernet, de huisvesting van statushouders in de wijk en zonnepanelen.

Alle opmerkingen en reacties op de onderwerpen worden verwerkt en de acties die daaruit voortkomen worden binnen zes weken gepubliceerd op www.teylingen.nl/wijkmarkt. Hier kunnen mensen het uitgebreide verslag van de avond nalezen en ook de verslagen en afhandeling van eerdere wijkmarkten.

Cookieinstellingen