Toename van fietsdiefstallen en vandalisme leidt tot oproep voor meer toezicht in Voorhout

17 okt , 19:55 Nieuws
image 9 66c472e1dc395

Toename van fietsdiefstallen en vandalisme in Voorhout

Er is een grote toename van het aantal diefstallen en vernielingen van fietsen en vandalisme in het centrum van Voorhout en het treinstation. Dit heeft raadslid Carla Hilverda (CDA) ertoe gebracht vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Hotspots voor criminaliteit

De meeste criminele activiteiten vinden plaats in en rond de Herenstraat, inclusief de Agnes-locatie en het treinstation. Hilverda pleit voor dringende en adequate maatregelen om deze problemen aan te pakken.

Oproep voor meer toezicht

Het raadslid benadrukt dat veel burgers geen aangifte doen van deze misdrijven, omdat handhaving en opsporing geen prioriteit hebben bij de politie en de boa's. Dit betekent dat het daadwerkelijke aantal diefstallen en vernielingen waarschijnlijk hoger is dan aangegeven.
Volgens Hilverda kan de toename van onveiligheid rondom het treinstation ertoe leiden dat mensen minder gebruik maken van het openbaar vervoer, wat de doelen van de gemeente ondermijnt. Ze pleit daarom voor versneld toezicht rondom het station, in antwoord op de langverwachte definitieve maatregelen.

Gesprekken met ProRail

Er zijn gesprekken gevoerd tussen B&W en ProRail over mogelijke cameratoezicht voor het Voorhoutse station. Dit naar aanleiding van de succesvolle resultaten in Sassenheim, waar cameratoezicht in combinatie met fysiek toezicht tot een grote vermindering van diefstal, vernielingen en vandalisme heeft geleid.

Oproep voor onmiddellijke actie

Hilverda vraagt B&W om, vooruitlopend op de definitieve maatregelen bij station Voorhout, cameratoezicht en patrouilles in burgerkleding door politie en boa's rond het station in te zetten. Ze vraagt zich ook af of er andere snelle maatregelen genomen kunnen worden om de veiligheid in het centrum en rond het station te verbeteren.