Terugblik op 10-jarig jubileum van Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel in Poelgeest

23 sep , 10:50 Nieuws
image 2 66c472e1a27a8

Terugblik op 10-jarig jubileum van Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel in Poelgeest

Op zaterdag 14 september om 14.00 uur werd gevierd dat tien jaar geleden, in 2014, de scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel aan de Haarlemmertrekvaart in de polders van Poelgeest voltooid werd. Voor de wal lagen afgelopen zaterdag meer dan honderd jaar oude houten jachten te blinken in de zon, en zo'n honderd mensen waren bijeengekomen op het erf.

Alexander de Vos, de werfbaas

Werfbaas Alexander de Vos blikte terug op het tot stand komen van de werf. Hij herinnerde zich hoe de werf moest worden zoals op een oude schoolplaat, een droom die werkelijkheid werd na jaren van toewijding en idealisme.

Onthulling van naambord en diorama

Tijdens het jubileum werd een nieuw naambord voor de werf onthuld door Carla Breuer, burgemeester van Teylingen, en Boele Staal, voorzitter van de Koninklijke Zeilvereniging Oostergoo. Ook werd een diorama van de Haarlemmertrekvaart onthuld, gemaakt in de stijl van de karakteristieke Bavelaartjes.

Traditionele roeiboot

Op dit moment wordt er op de werf gewerkt aan de voltooiing van een traditionele roeiboot, gemaakt van eikenhout afkomstig van nabijgelegen landgoederen. De werf blijft een levendige plek van vakmanschap en erfgoed.
De festiviteiten op zaterdag waren boven verwachting goed bezocht, met een gezellige drukte die ook op zondag aanhield. Het jubileum werd een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en ambachtelijke tradities van Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel.