Lyda van der Plas: POH-Jeugd in Teylingen Helpt Jongeren met Uiteenlopende Problemen

23 sep , 10:50 Nieuws
image 3 66c472e1d9c2f

Lyda van der Plas: POH-Jeugd in Teylingen Helpt Jongeren met Uiteenlopende Problemen

Lyda van der Plas vervult sinds anderhalf jaar de rol van POH-Jeugd in Teylingen. Haar belangrijke werk om kinderen en jongeren te ondersteunen met diverse problemen of door te verwijzen naar gespecialiseerde organisaties is van onschatbare waarde.

Ontlast Huisartsenpraktijken en GGZ

Van der Plas' inzet wordt sterk gewaardeerd en heeft een significante impact op huisartsenpraktijken en de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Haar agenda is altijd volgeboekt, wat aangeeft hoe cruciaal haar werk is voor de gemeenschap.

Uiteenlopende Klachten Behandeld

Van der Plas behandelt een breed scala aan klachten bij de jeugd in Teylingen. Ze staat klaar voor kinderen van alle leeftijden, variërend van peuters tot bijna volwassenen. De problemen variëren van psychosociale kwesties bij jonge kinderen tot stemmingsklachten, stress en gezinsproblemen bij oudere jeugd.

Gesprekken en Oplossingen

Door gesprekken met jongeren en soms hun ouders inventariseert Van der Plas de klachten en zoekt ze naar passende oplossingen. Ze voorziet in kortdurende behandelingen en verwijst indien nodig door voor verdere diagnostiek.

Advies en Ondersteuning

Van der Plas moedigt jongeren aan om open te zijn over hun problemen en benadrukt dat zelfs één gesprek al verlichting kan bieden. Ze biedt ondersteuning en advies over diverse onderwerpen zoals hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, en stress bij school of relaties.

Toegankelijkheid Verbeterd

Met haar vaste werkplek in Voorhout zorgt Van der Plas voor een toegankelijkere dienstverlening voor de jeugd. Haar toewijding en deskundigheid maken haar een waardevolle schakel in het welzijn van de jeugd in Teylingen.
Als ervaren POH-Jeugd blijft Van der Plas streven naar vernieuwing en verbetering om nog meer voor de jongeren in Teylingen te kunnen betekenen. Haar passie en betrokkenheid zijn duidelijk te zien in haar werk, waarbij ze zich inzet om een positief verschil te maken in het leven van de jeugd.