Inwoners Teylingen met Laag Inkomen Kunnen €250,00 Energiecompensatie Aanvragen

07 okt , 12:53 Nieuws
image 1 66c472de9d9c0

Inwoners Teylingen met Laag Inkomen Kunnen €250,00 Energiecompensatie Aanvragen

Inwoners met een laag inkomen die eerder niet in aanmerking kwamen voor de landelijke energietoeslag, kunnen van de gemeente Teylingen een eenmalige energiecompensatie van €250,00 ontvangen. Dit geld is bedoeld voor mensen met een inkomen hoger dan 130% en maximaal 150% van het sociaal minimum en weinig vermogen.
De vergoeding is specifiek bedoeld om te helpen met het betalen van hoge energierekeningen. Inwoners die voldoen aan de gestelde voorwaarden kunnen het bedrag aanvragen vanaf 1 oktober tot en met 31 december 2024 bij de ISD Bollenstreek via de website www.isdbollenstreek.nl/energiecompensatie.
Wethouder Elsbeth Koek benadrukt het belang van deze eenmalige compensatie en de rol van de gemeenteraad van Teylingen: "De landelijke energietoeslag heeft een belangrijke bijdrage kunnen leveren in het opvangen van de gestegen energiekosten. Alleen kwam een deel van de inwoners daar helaas niet voor in aanmerking, terwijl ze wél financiële gevolgen ondervonden van de hoge energiekosten. Daarom ben ik blij dat op initiatief van de gemeenteraad van Teylingen geld beschikbaar is gesteld om deze groep te helpen met deze eenmalige vergoeding."