Gemeente Teylingen viert Veteranendag op een ongebruikelijk moment

23 sep , 10:50 Nieuws
image 3 66c472e1d9c2f

Gemeente Teylingen viert Veteranendag op een ongebruikelijk moment

Niet traditioneel in verzorgingshuis Bernardus aan de Hoofdstraat in Sassenheim nabij de geboortedag in juni van de overleden Prins Bernard van Lippe-Biesterfeld -, maar de eerste vrijdag in september vierde de gemeente Teylingen dit jaar haar lokale Veteranendag.
De bijeenkomst in het Bestuurscentrum op vrijdagmiddag 6 september was een feestelijke gelegenheid, waar burgemeester Carla Breuer haar waardering uitsprak voor de veteranen. Ze erkende de offers die zij brachten voor het land en internationale vrede.

Waardering voor de veteranen

Breuer benadrukte de waarde van het Veteranencafé Oegstgeest en prees de inzet van de veteranen. Jos Leenheer junior, directeur-afdelingshoofd Nationale Veiligheid bij het Ministerie van Defensie, gaf een boeiende lezing over dreigende ontwikkelingen en de noodzaak om daar als Koninkrijk op te reageren.

De 'blauwe hap'

De Veteranendag bracht dit jaar verrassingen, waaronder het optreden van Jos Leenheer en een overheerlijke Indische maaltijd, de 'blauwe hap', geserveerd door burgemeester Breuer en de wethouders Elsbeth Koek, Heleen Hooij, Marlies Volten en Reny Wietsma. Dit alles vond plaats zonder het gebruikelijke Shantykoor, maar met een vernieuwde opzet die de aanwezigen zeker zal bijblijven.