FVD Teylingen stelt Vragen over Uitbreiding Vluchtelingenopvang

23 sep , 10:50 Nieuws
image 13 66c475c3b5f6d

Forum voor Democratie stelt Vragen over Uitbreiding Vluchtelingenopvang in Teylingen

De fractie van Forum voor Democratie (FVD) in de gemeenteraad van Teylingen heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders over de geplande uitbreiding van de vluchtelingenopvang.

Impact op de gemeente en inwoners

Volgens recente informatie wil Teylingen in totaal 504 vluchtelingen opvangen, wat aanzienlijk meer is dan de huidige 167. Raadslid Milan Schenk maakt zich zorgen over de ruimtelijke indeling, veiligheid, voorzieningen, en de woningmarkt.

Financiële en logistieke aspecten

FVD vraagt specifieke informatie over hoe de gemeente de opvang financieel en logistiek denkt te realiseren, vooral gezien het tekort aan geschikte locaties. De partij vraagt ook of de tijdelijke opvang ook daadwerkelijk tijdelijk zal blijven.

Veiligheid en incidenten

Er is sprake van een toename van incidenten op opvanglocaties. FVD wil duidelijkheid over de aard van deze incidenten en welke maatregelen genomen worden om veiligheid te waarborgen, vooral met het oog op meer vluchtelingen.

Prioriteit voor eigen inwoners

FVD uit zorgen over de prioritering van vluchtelingenopvang boven de belangen van eigen inwoners. De fractie vraagt het college hoe deze keuze gerechtvaardigd wordt en dringt aan op stopzetting van de plannen.