Vrijwilligers effectief aansturen en begeleiden

Foto: pixabay

Welzijn Teylingen organiseert op 3, 10 en 17 mei een training over het aansturen en begeleiden van vrijwilligers. Deze training is bedoeld voor verenigingen en organisaties binnen Teylingen die samen met vrijwilligers werken.

Omgaan met de vrijwilligers is soms een hele kunst. Mede door juiste begeleiding is de kans groter dat zij langer willen blijven en zich met plezier blijven inzetten. Investeren in begeleiding en weten hoe je dit kunt doen heeft voordelen voor de hele organisatie of vereniging.

Hoe krijgt men elke vrijwilliger op de juiste plek en hoe haalt men het beste uit ze om ervoor te zorgen dat zij zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen? De training gaat in op nut en noodzaak van vrijwilligersbegeleiding (binding) en laat zien wat het begeleiden inhoudt rond vragen als: Hoe kun je vrijwilligers effectief aansturen en begeleiden? Welke vaardigheden kun je daarvoor inzetten?

De rode draad is: “Waar begint het, hoe pak je het aan en wat komt er bij kijken.”

De training is verdeeld over drie avonden, 3, 10 en 17 mei 2017 van 19.30 tot 22.00 uur. Locatie: SassemBourg, Jan van Brabantweg in Sassenheim, in De Buurtkamer van Welzijn Teylingen (eerste verdieping).

Voor vrijwillige coördinatoren/begeleiders zijn er geen kosten verbonden aan deze training. Aanmelden via de website agenda van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl of telefonisch 0252 231805. Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet, 0252 231805 of [email protected]

Reacties