Lisa van der Geest steekt eerste bloem in Teylingse corsowagen

Foto: Lisa de Blok

Zaterdag 22 april rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek voor de 70e keer door onze regio. De route van Noordwijk naar Haarlem voert de corsowagens weer door een prachtig stukje Teylingen. Het thema van het Bloemencorso is dit jaar ‘Dutch Design’.

Op woensdag 19 april om 14.00 uur gaan de steekdagen van start met het steken van de eerste bloem in de Teylingse praalwagen door de Warmondse schaatskampioene Lisa van der Geest. De Eerste Steek is in de Klinkenberghallen, Rijksstraatweg 52 in Sassenheim.

Thema: ‘Dutch Design’

Het thema van het Bloemencorso is dit jaar ‘Dutch Design’. De Teylingse praalwagen verbeeldt een kunstwerk van Escher, met vissen en vogels in een golfbeweging. Deze staan symbool voor de flora en fauna binnen de natuurgebieden in Teylingen.

Programma woensdag 19 april

Het programma van de Eerste Steek ziet er als volgt uit:

  • 14.00 – 14.15 uur: Officiële welkom van Lisa van der Geest door de voorzitter van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek, de heer Leo van der Zon, en de burgemeester van Teylingen, mevrouw Carla Breuer
  • 14.15 – 14.25 uur: Eerste Steek door Lisa van der Geest
  • 14.35 – 14.55 uur: Theatershow door kinderen van ‘De Speelkring’ over kunstenaar Mondriaan

Vanaf 15.00 uur kunnen de kinderen bij de ijscoman een (gratis) ijsje halen.

Bezoek de steekdagen!

Het steken van de praalwagens vindt plaats in de Klinkenberghallen aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. Tijdens de steekdagen op woensdag 19, donderdag 20, en vrijdag 21 april gelden de volgende toegangstarieven:
· Volwassenen € 5,00
· Groepen vanaf 20 personen € 4,50
· Kinderen van 6 tot 12 jaar € 2,00
· Kinderen tot 6 jaar Gratis
· Schoolklassen basisschool en begeleiders Gratis

Kijk voor een compleet overzicht van activiteiten, de exacte openingstijden en informatie over de toegangsprijzen op www.bloemencorso-bollenstreek.nl.

Bloemencorso en Teylingen

Het Bloemencorso van de Bollenstreek trekt op zaterdag 22 april voor een groot deel door Teylingen. Kijk voor meer informatie over de route van het Bloemencorso op: www.bloemencorso-bollenstreek.nl/route.

Cookieinstellingen