Goed begin van het nieuwe jaar 2017

Foto: pixabay

Terwijl de gebeurtenissen in de rest van de regio tijdens de jaarwisseling gelijkenissen vertoonden met het wilde westen (carjacking, steekpartij, gewapende overval, ongevallen en brand), verliep de nacht in onze gemeente opvallend gemoedelijk en kwamen we de nacht door zonder heftige incidenten.

Veiligheidsregio Hollands Midden

De jaarwisseling betekent voor veel mensen gewoonlijk feest, maar de hardwerkende hulpverleners van Veiligheidsregio Hollands Midden weten wat deze jaarlijkse traditie echt teweeg brengt. Tijdens de jaarwisseling verwerkt de gemeenschappelijke meldkamer ongeveer 10% van het jaarlijkse aantal meldingen. De laatste jaren is hier wel een dalende trend in en neemt het aantal incidenten geleidelijk af.

Dit jaar in gemeente Teylingen:

  • Brandweer: 3 meldingen voor container- en kleine afvalbranden (jaarwisseling 2015-2016: 6 meldingen)
  • Politie: 10 incidenten (jaarwisseling 2015-2016: 18 incidenten)
  • Doktersdienst Duin- en Bollenstreek: 20 personen behandeld voor letsel dat in verband kan worden gebracht met de jaarwisseling
  • Gemeente Teylingen: De balans van schade door vuurwerk en vandalisme wordt later opgemaakt, dit gaat vaak om (tien)duizenden euro’s.

Arjan Stam, Commandant van Dienst en directeur Incidentbestrijding Brandweer Hollands Midden: “De trend van de laatste jaren zet gelukkig door, de jaarwisseling is een feest voor iedereen, ook wij krijgen tijd om te genieten van het vuurwerk en de oliebollen.”

Gelukkig en gezond 2017

Nu we de jaarwisseling heelhuids zijn doorgekomen, mag vandaag de kerstversiering weer naar zolder en worden de restanten van de feestvreugde van straat geveegd. Als dan ook nog eens de laatste overgebleven oliebol wordt verorberd, kan men er echt niet meer omheen; de frisse start van een nieuw jaar!

Wie weet wat 2017 ons allemaal zal brengen…

De redactie van Teylingen.Nieuws.nl bedankt alle lezers bij deze en wenst iedereen een goed begin van het nieuwe jaar, met natuurlijk ook het allerbeste voor de rest van 2017!”

Cookieinstellingen