H1 Forwodians pakt tweede overwinning

Foto: PR

Nadat vorig jaar het herenteam van basketbalvereniging Forwodians besloot dat ze op hoger niveau wilde gaan spelen, moest er een coach gezocht worden die ze hierbij zou helpen.

Er werd een uitstekende coach gevonden, Frans Mens. Jaren als trainer, bestuurslid en lid van de technische commissie actief geweest, was een aantal jaar geleden naar de Grasshoppers uit Katwijk verhuisd. Nu is Frans weer thuis, op honk, waar de vereniging erg blij mee is.

Frans waarschuwde de heren dat het heel hard werken zou worden en dat het eerste seizoen vooral uit verloren duels zou bestaan. In oktober wonnen de heren hun eerste wedstrijd tegen de Crackerjacks. Zaterdag 3 december speelden de heren thuis in de Schans tegen basketbalvereniging Cangeroes uit Utrecht.

Goed van start

Bas Kroon scoort al in de eerste minuut voor Forwodians, al snel gevolgd door twee scores van Steven Heemskerk. Bas Kroon weet nog twee keer te scoren en Rob Fransen scoort uit een vrije worp. De Cangaroes scoren drie keer en weten uit vrije worpen nog drie punten te halen. Tot slot maakt Bradley Ketelaar na een mooie lay up nog een mooie score. Bas Kroon gooit de bal voor het eind van de eerste periode nog een keer in het netje, waardoor de tussenstand 15-9 is.

In de tweede periode valt Jos Nouwens op. Hij scoort maar liefst 4 keer achter elkaar waarvan een mooi driepunter. Ook door scores van wederom Bas Kroon, Steven Heemskerk, Kevin Lobbezoo, Rob Fransen en Marten Bulher verdubbelt Forwodians hun punt ruim. De Cangaroes verdubbelen hun punten niet en komen op een flinke achterstand. 37-17 is de tussenstand.

Na de eerste helft begint bij de mannen van Forwodians de hoop te leven dat ze deze pot kunnen winnen. Na de pauze verandert Cangaroes van spel, de mannen van Forwodians raken daardoor enigszins in de war en Cangaroes komt enigszins terug. Deze periode wordt afgesloten met 51-31 voor Forwodians.

Ook in de laatste periode scoort Cangeroes vaker dan Forwodians, maar omdat Forwodians de eerste helft al zoveel punten heeft gescoord kan Forwodians met een 66-50 toch de winst in hun zak steken.

Frans Mens na de wedstrijd: ”We hebben dit seizoen nog niet zoveel gescoord als vandaag, dat is mooi! De inzet van de mannen om hogerop te komen is goed. We moeten nog hard aan een aantal dingen werken zoals communicatie in het veld en discipline tijdens het spel, maar dat komt er wel.”

Cookieinstellingen