Schoen zetten in de bibliotheek

Foto: pixabay

Van maandag 14 november tot en met woensdag 30 november kunnen kinderen bij de bibliotheken van Sassenheim, Voorhout en Warmond een vouwschoen ophalen om die thuis in elkaar te knutselen, te versieren en hun naam erop te zetten.

De schoentjes kunnen tot en met woensdag 30 november gezet worden in de bibliotheek. op vrijdag 2 en zaterdag 3 december kunnen de schoentjes weer opgehaald worden. Sinterklaas stopt in elk (vouw)schoentje een cadeautje.

Het cadeau

Het cadeautje is een schoenboekje en heeft de toepasselijke titel ‘Het cadeau’. Het is geschreven én kleurrijk geïllustreerd door Harmen van Straaten. In Het cadeau heeft Daan alles al wat zijn hartje begeert. Daarom vraagt hij een heel bijzonder cadeau. Op een dag staat er een grote doos voor zijn deur en in die doos vindt hij elke dag een nieuw cadeau. Iets wat hij nog niet had. Hoe leuk is dat! Of misschien toch niet zo leuk?

’t Heerlijk Voorleesavondje

Kinderen die Het cadeau in hun (vouw)schoentje willen krijgen moeten er snel bij zijn, want zelfs op de boot van Sinterklaas is de ruimte beperkt en ‘op is op’. ’t Schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje, dat dit jaar plaats vindt op donderdag 1 december. Boekhandels en bibliotheken roepen alle ouders van Nederland op om die avond minimaal 15 minuten voor te lezen.

De bibliotheek en boekhandel weten als geen ander hoe belangrijk voorlezen voor jonge kinderen is. Met slechts een kwartiertje per dag neemt hun lees- en taalvaardigheid enorm toe. De Sinterklaascampagne is een collectieve campagne van de bibliotheek en boekhandel en wordt georganiseerd door de CPNB.

Cookieinstellingen