Openingswedstrijd Korfbal League

Foto: PR

Op vrijdag 18 november speelt de landskampioen van 2016, TOP/Quoratio, de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen van de Korfbal League 2016/2017. De thuiswedstrijd wordt gespeeld in de eigen sportzaal De Korf in Sassenheim tegen de verliezend finalist, PKC/SWKGroep uit Papendrecht.

Achttien speelronden lang strijden de 10 Korfbal League clubs om een plek bij de eerste vier, wat recht geeft op de play-offs. Na de play-offs wordt de finale gespeeld op zaterdag 8 april 2017 in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het belooft een spannende competitie te worden met diverse sterke teams en nieuwkomer DSC uit Eindhoven.

Jan Niebeek, al voor het vierde seizoen hoofdcoach van de selectie van TOP, behaalde in april van dit jaar zijn tweede Nederlandse titel met TOP/Quoratio. De succescoach uit Amsterdam speelde in de Ziggo Dome een thuiswedstrijd en plaatste zich -door de winst- met zijn team voor de Europa Cup die van 12 -14 januari 2017 in Sassenheim plaatsvindt. TOP is dan gastheer voor dit toernooi.

Er wacht Niebeek wederom een seizoen vol uitdagingen: ”Hoewel we de grootste prijs in de korfbalsport afgelopen jaar voor de tweede keer wonnen, zie ik voor het komende seizoen wederom voldoende uitdagingen. Door het vertrek van Friso Boode en Rianne Echten zijn twee sterkhouders vertrokken en hun plaatsen worden ingenomen door jonge talentvolle spelers.”

In de voorbereiding op de Korfbal League moest de selectie het stellen zonder de vijf spelers die met het Nederlands team in voorbereiding waren voor het Europees Kampioenschap. Op 30 oktober werd de Europese titel met succes verdedigd. Vanaf dat moment kon coach Jan Niebeek pas weer over alle selectiespelers beschikken.

Met de voltallige selectie werd vervolgens afgelopen weekend het FOUR ICT Toernooi gespeeld, waaraan naast TOP ook DSC, LDODK en AW/DTV deelnamen. Na de winst op AW/DTV werd de finale van de tweede editie van dit toernooi gewonnen door de vorige winnaar LDODK met 30-20 ruim te verslaan.

In de openingswedstrijd in sporthal de Korf op vrijdag 18 november zullen de reserves van beide verenigingen in het voorprogramma starten om 18.45 uur. Om 20.30 wordt het nieuwe Korfbal League seizoen 2016-2017 officieel geopend met de wedstrijd TOP/Quoratio 1 tegen PKC/SWKGroep 1.

Reacties

Cookieinstellingen