Crowdfunding in SassemBourg

Foto: PR SassemBourg

Aan initiatieven ontbreekt het niet in SassemBourg, ruim drie kwart jaar na de opening vinden de verschillende zorgondernemers elkaar steeds beter. Soms komt er dan een initiatief voorbij waar iedereen enthousiast over is, maar waar de benodigde financiering ontbreekt. Als de bank dan geen uitkomst kan bieden wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van ‘crowdfunding’.

Afgelopen juni werd door het ministerie van VWS het startsein gegeven voor het project ‘Mondzorg bij kwetsbare ouderen’. Dit project moet ertoe leiden dat zoveel mogelijk mensen oud worden met een goed eigen gebit of een goed werkend kunstgebit. Dat gegeven sprak Diana van Staden aan. Diana is met haar mondhygiënepraktijk in SassemBourg één van de deelnemers aan het project.

Van Staden: “We leveren al mond- en tandheelkundige zorg aan gehandicapten en bewoners van verpleegtehuizen. We willen ons nu ook focussen op de ouder wordende mens, die niet meer zelf in staat is naar een praktijk te komen. Daarmee ontzorg je dan gelijk de mantelzorgers.”

Dental car

Van Staden wil met een ‘dental car’, een auto met mobiele apparatuur, naar de mensen toe en zo in de thuissituatie de zorg bieden die volgens haar hard nodig is. “Pijn in de mondholte leidt helaas vaak tot allerlei andere gezondheidsproblemen, omdat mensen bijvoorbeeld het eten niet meer goed durven kauwen en als er niet goed wordt gereinigd kunnen er ontstekingen ontstaan die hun weerslag hebben op het gehele lichaam, dat moeten we zien te voorkomen”, aldus Van Staden.

Huisarts in SassemBourg, Patrick Nanninga, ondersteunt het project van harte: “De noodzaak van goede mondzorg voor deze doelgroep is hoog en samenwerking tussen mondzorgprofessionals, huisartsen, thuiszorg en mantelzorgers is van groot belang. Als mensen minder mobiel worden schiet een bezoek aan tandarts of mondhygiënist er helaas al snel bij in.”

De mobiele ‘dental car’, inclusief de benodigde inventaris, vergt een investering van € 50.000,-. “Met alleen de bijdragen van familie, vrienden en collega’s krijg ik dat niet bij elkaar”, zegt Van Staden en daarom is ze een crowdfundactie begonnen.

Van Staden: “we zijn dan ook op dringend zoek naar bedrijven die een financiële bijdrage willen leveren in ruil voor het plaatsen van het bedrijfslogo op onze toekomstige dental car. Ook particulieren kunnen een steentje bijdragen en een donatie doen, ook daar staat wat tegenover.”

Bedrijven en particulieren die dit project willen ondersteunen kunnen informatie hierover vinden op www.sassembourg.nl.

Cookieinstellingen