Dag van Democratie in Teylingen

Foto: Gemeente Teylingen

Op zaterdag 10 september 2016 is de Dag van de Democratie. In heel Nederland grijpen gemeenten de kans aan om inwoners te betrekken bij de lokale democratie. Ook de Teylingse gemeenteraad doet mee!

Kennismaken met de democratie, de politiek en weten hoe je invloed kunt uitoefenen. Dat kan op zaterdag 10 september tussen 10.00 en 15.00 uur bij het Oude Raadhuis in Warmond (Dorpsstraat 36).

De raadsleden van de gemeente Teylingen willen tijdens de Dag van de Democratie met inwoners in gesprek over lokale onderwerpen. Deze dag staat niet alleen in het teken van democratie, maar ook de Open Monumentendagen en de Schippertjesdagen vinden deze dag plaats.

Motiemarkt

De gemeenteraad organiseert verschillende activiteiten voor jong en oud. Er is een motiemarkt, waarop iedereen die in Teylingen woont zijn of haar ideeën voor een straat, buurt, wijk of de hele gemeente Teylingen onder de aandacht van de raadsleden kan brengen door het maken van een motie. Raadsleden kunnen aansprekende plannen en ideeën ‘adopteren’. Een motie is een oproep om iets te doen, te laten of te veranderen. De Teylingse gemeenteraadsleden kunnen de moties eventueel inbrengen bij een raadsvergadering.

Tip voor Teylingen

Inwoners die een gouden tip voor Teylingen hebben, kunnen deze inspreken bij de Tip voor Teylingen camera. De tips worden meegenomen in een kort filmpje.

Speeddaten met raadsleden en de burgemeester

Ook kunnen inwoners met raadsleden en de burgemeester in gesprek gaan. In gesprek met raadsleden kan van 10.00 tot 15.00 uur. Tussen 13.00 en 14.30 uur kunnen inwoners in gesprek met burgemeester Carla Breuer.

Pubquiz!

Tijdens de pubquiz ‘Kent u Teylingen?’ kunnen bezoekers hun kennis testen over Teylingen en de Teylingse politiek. De quiz vindt elke 15 minuten plaats en voor de winnaar is een presentje. Voor de quiz is een smartphone nodig.

Krachtenveld

Hoe werkt de gemeente nu precies? Door het krachtenveld in te vullen kunnen inwoners erachter komen welke spelers er zijn en hoe de besluitvorming plaatsvindt.

Brandweer en politie

Ook de brandweer en politie zijn van de partij tijdens deze dag. De brandweer is opzoek naar nieuwe vrijwilligers en zullen in het kader van preventie e.a. laten zien.

Meer informatie

Tijdens deze dag kunnen inwoners zich aanmelden voor de cursus Politiek Actief in januari of februari 2017 en voor ‘Gast van de Raad’, dat steeds rond een commissievergadering wordt georganiseerd. Meer informatie staat op: www.raadteylingen.nl onder tabblad DvDD.

Cookieinstellingen