Kindergemeenteraad voor lastige keuze

Foto: Gemeente Teyingen

Donderdag 9 juni om 19.00 uur is de vergadering van de Kindergemeenteraad. Vertegenwoordigers van vijf schoolklassen zijn dan voor één avondje kinderraadslid.

De kinderraadsleden mogen die avond kiezen uit vier projecten die zijn ingediend door verenigingen en organisaties. Vijf schoolklassen zijn de afgelopen weken klaargestoomd voor hun optreden in de politieke arena. Dit zijn de groepen 8 van De Regenboog (2 klassen), De Achtbaan, de Andreasschool en Antonius.

Kinderen kregen les over politiek en oefenden het debatteren. De klassen worden van A tot Z begeleid door Elsbeth Koek (PvdA), Reny Wietsma (CDA), Carla Breuer (burgemeester), Shari van den Hout en Frans Nederstigt (beiden ChristenUnie).

De projecten

Tijdens de slotvergadering mogen de kinderen kiezen uit vier projecten die zijn ingediend door verenigingen en organisaties. De projecten die kans maken op (een deel van de) 2.000 euro zijn deze keer:

  • Basketballvereniging Forwodians, met een streetball event waarbij ook aandacht is voor rolstoelbasketbal.
  • Het Voorhouts kamerkoor vraagt geld voor een nieuwe piano, om te kunnen optreden in de diverse verzorgingshuizen en natuurlijk ook voor andere concerten.
  • Marente wil graag spellen aanschaffen voor bewoners van de Bernardus. De spellen zijn vooral gericht op bewegen.
  • De stichting Lopen Tegen Kanker vraagt geld voor een partytent voor hun activiteiten.

Kindercommissies

Afgelopen week hebben diverse klassen afzonderlijk een kindercommissie gehouden. Hieruit bleek al wel dat de meningen aardig verdeeld zijn over welk project de 2.000 euro zou moeten krijgen. Het belooft dus weer een spannende vergadering te worden.

Het debat op 9 juni wordt, net als echte raadsvergaderingen, live uitgezonden via het internet: www.teylingen.tv.

Cookieinstellingen