Schilderworkshop voor Syrische kinderen

Foto: Persfoto Stichting Artchild

Mede door subsidies van Rabobank Bollenstreek en het Jacoba van Beieren fonds Teylingen, worden vanaf mei aan 500 Syrische kinderen, woonachtig in de Bollenstreek, schilderworkshops gegeven.

Deze workshops vinden plaats op locatie en in het atelier van Stichting Artchild in Warmond. Inmiddels heeft de stichting via de burgemeesters van de dorpen in de streek contacten gelegd met diverse instanties die met deze kinderen in contact staan. De eerste workshops zijn al ingepland tot aan de zomervakanties.

Stichting Artchild

Stichting Artchild stelt zich ten doel door middel van schilderworkshops de authenticiteit en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te sterken, en te ontwikkelen. Deze workshops worden gegeven door beeldend kunstenaar Margareth Meulmeester. Zij heeft, na jarenlange ervaring met kinderen en schilderen, een methode ontwikkeld die ervoor zorgt dat tijdens het schilderen het denken verwisseld wordt voor het voelen.

Hierdoor ontstaat er ruimte om angsten en belemmeringen om te zetten naar vertrouwen en blijheid. De kinderen maken binnen een tijdsbestek van twee uur een lijntekening, gooien gericht met de verf om vervolgens vol overgave het ‘echte schilderij’ te laten ontstaan. Dit schilderij nemen zij uiteraard mee naar huis. Zo worden zij in hun eigen omgeving telkens weer herinnerd aan het geluksmoment, dat zij in de workshop hebben ervaren.

Kijk voor meer info en het geven van een donatie op de website www.artchild.nl.

Cookieinstellingen