Go international with Rotary

Foto: Rotaryclub Sassenheim

Er zijn jongeren die ’torentje bouwen’ op een kale camping in Zeeland niet meer zien zitten, die al die brakende Britten in Blanes wel een beetje zat zijn en al sterretjes zien als ze alleen al aan Chersonisos denken. Jongeren die internationale contacten willen opdoen en willen proeven van het echte leven in het buitenland.

Buitenland

Reken jij jezelf tot die groep en ben je tussen de 15 en de 21 jaar? Dan is het Rotary zomerkamp misschien iets voor jou. Je gaat twee weken op pad in het buitenland en logeert bij mensen thuis die horen bij de Rotaryclub van die stad. De tweede week verblijf je in een compleet andere plaats, bij een andere Rotaryclub. Je ontmoet andere jongeren waar je twee weken mee optrekt, van Ieren tot Italianen, Van Portugezen tot Esten.

All Inclusive

De twee buitenlandse Rotaryclubs gaan je verrassen met het programma, dat door hen wordt verzorgd. Bij de Rotaryclub Sassenheim zag het programma er twee jaar geleden zo uit toen zij een groep ontvingen. Ze kwamen toen overal vandaan, Portugal, Turkije, Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Zweden etc.

Een bezoek aan Amsterdam, zeilen op de Kaag, BBQ bij Nederzandt, excursie naar…… zomaar een greep uit de geweldige activiteiten. En alles voor ze geregeld, van kost en inwoning tot vervoer ter plekke. Na Sassenheim ging de groep naar Zutphen. Daar stond de volgende Rotaryclub voor ze klaar.”

Aanmelden

Spreekt zo’n programma in het buitenland je wel aan? Geef je dan op voor het Zomerkamp via Rotary Sassenheim en mail [email protected]. De reiskosten naar het buitenland en zakgeld is wel voor eigen rekening. Haast je, want het aantal te vergeven plekken is zeer gering!

Wat doet Rotary nog meer voor jongeren.

Rotary organiseert voor kinderen uit gezinnen, die om financiële redenen niet op vakantie kunnen, een zomerkamp van een week. Dat kan naar Vlieland zijn of een andere binnenlandse bestemming. De volledige kosten van deelname aan dit kamp komt voor Rotaryclub Sassenheim. Aanmelden hiervoor kan ook via [email protected].

Daarnaast organiseert Rotary Nederland ieder jaar een uitwisselingsprogramma voor jongeren tussen de 16 en 21 jaar. Je gaat dan voor een jaar lang overzee en ook daar naar school. In ruil hiervoor komt iemand vanuit daar voor een jaar hier wonen.

Cookieinstellingen