Nieuw popkoor ‘VCG POPCORN’ in Sassenheim

Foto: pixabay

De gemeente Teylingen is een nieuw popkoor rijker. Elke dinsdagavond repeteren de enthousiaste dames van VCG Popcorn met veel plezier hun nieuwe repertoire in de grote zaal van OJC Fascinus.

Momenteel wordt er gewerkt aan de meerstemmige nummers Proud Mary (orig. T. Turner) en Hello (orig. Adele). VCG staat voor Vocal Coaching Group; een VCG geeft meer ruimte voor zelfontplooing dan een ‘gewoon’ popkoor. Tijdens de repetities is er aandacht voor het opwarmen van de stem en correct stemgebruik, het werken aan een goede basiszangtechniek en natuurlijk het opbouwen van een groot repertoire.

Naast de nodige focus op de muziek is er veel ruimte voor gezelligheid: de dames sluiten hun repetitie graag af met een drankje in de bar van het naastgelegen sportcomplex de Wasbeek.

De groep staat onder leiding van vocal coach Lucia Kiel. Zij studeerde in 2013 met glans af aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Lucia speelde en zong na haar studie in verschillende muziektheatervoorstellingen en bands en is momenteel zeer actief als zelfstandig vocal coach en zangdocent in de regio Rotterdam en Teylingen.

De 26-jarige werkte al eerder met verschillende zanggroepen in Sassenheim bij de MuziekFabriek Teylingen. Inmiddels begeleid haar eigen bedrijf Lucia Kiel Performances drie vocal coaching groepen in Sassenheim, te weten VCG Popcorn, De Pittige Tantes en Vocal Coaching Groep Sassenheim.

Over haar nieuwste groep zegt ze: “Het is een bijzondere groep. De Popcorners zijn tussen de 27 en 60 jaar, ongebruikelijk binnen de koorwereld. Desondanks de grote verschillen in leeftijd en zangniveau is er een enorme cohesie tussen de dames en de samenklank van hun stemmen. Ze groeien snel, doordat ze zowel binnen als buiten de repetities lol maken en gemotiveerd zijn om af en toe thuis te oefenen.”

De repetities van VCG Popcorn zijn vier keer per maand aan de van Alkemadelaan te Sassenheim. HET popkoor wil graag groeien. Het is altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.luciakielperformances.nl of mailen naar [email protected]. Blijf op de hoogte door de Facebookpagina te liken.

Cookieinstellingen