Psychologie cluster in SassemBourg

Foto: PR SassemBourg

Sinds 2013 had hij een praktijk in Voorhout, maar sinds kort zit psychotherapeut Marc Slits in SassemBourg. De overstap naar SassemBourg maakt Slits vanwege de mogelijkheid van snelle samenwerking met diverse hulpverleners.

Wij zitten hier nu bijvoorbeeld al met drie psychologen psychotherapeuten, ieder met ook eigen aandachtsgebieden. Dat biedt allerlei mogelijkheden tot samenwerking en dat komt weer ten goede aan de cliënt.” (Marc Slits)

Naast Slits zitten ook psychologen Carola Landzaat en Sylvia Mulder in SassemBourg. Dagelijks zien deze psychologen veel cliënten.

“Iedereen kent in zijn leven periodes waarin het moeilijker gaat. Vaak gaat dit na verloop van tijd vanzelf weer over. Maar soms blijven de klachten en raak je steeds meer belemmerd in je functioneren thuis of op werk. Dan kan psychotherapie iets voor je betekenen”, aldus Slits.

In zijn praktijk ziet hij veel verschillende soorten klachten voorbij komen, waaronder angst- en dwangklachten, somberheid, burn-out, vastlopen in relaties of op werk en onverklaarde lichamelijke klachten. Samen met de cliënt wordt er gekeken naar wat er aan de hand kan zijn en wat er nodig is om je weer beter te gaan voelen. Mensen hebben veel kracht en veerkracht in zich. Het is de kunst om die kracht weer opnieuw aan te boren. Hierna zie je vaak de klachten afnemen.

Een jaar voor de oplevering van SassemBourg was ik al met Marc in gesprek. Mede doordat er zoveel disciplines in het gebouw aanwezig zijn, besloot hij ook de overstap te maken. Al deze discipline’s, ook in hetzelfde vakgebied, versterken elkaar. Dit zorgt voor een behandeling op maat voor elke cliënt.” (Johan van Buren, manager Wonen bij Vooruitgang)

Naast psychotherapie voor volwassenen, die veelal wordt vergoed door verzekeraars, biedt Slits ook coachingstrajecten aan. Op je werk kan het gebeuren dat je niet functioneert zoals je zou willen of zoals er van je wordt verwacht. Dat er niet uitkomt wat er in zit. Dat het beter kan. Als dat te lang duurt kunnen er allerlei klachten ontstaan. Een aantal coachingssessies kan al snel duidelijk maken wat je nodig hebt om beter tot je recht te komen.

Volgens Van Buren zijn er nog enkele ruimten te huur in SassemBourg maar wordt er zorgvuldig gekeken hoe die worden ingevuld:

Natuurlijk willen we graag verhuren maar we gaan niet voor de verhuur op korte termijn. We blijven het concept in de gaten houden dat werpt op langere termijn zijn vruchten af.”

Cookieinstellingen