PostPromenade Hoofdstraat-Koetsiersweg

Foto: gemeente Teylingen

Op woensdag 3 februari 2016 organiseert de gemeente Teylingen, samen met de ontwikkelaars Holland Property Group en BAM Woningbouw, een inloopavond over dit plan voor omwonenden en belangstellenden.

Waar

Het plangebied betreft uitsluitend het voorste deel (gezien vanuit de Hoofdstraat) van de locatie PostPromenade aan de Hoofdstraat en Koetsiersweg te Sassenheim.

Wat

De gemeente bereidt een nieuw bestemmingsplan voor om op het voorste deel (gezien vanuit de Hoofdstraat) van de locatie PostPromenade aan de Hoofdstraat en Koetsiersweg te Sassenheim de bouw van 57 woningen inclusief openbare voorzieningen mogelijk te maken. Een voorontwerp van dit nieuwe bestemmingsplan is klaar. Overeenkomstig de gemeentelijke inspraakverordening ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘PostPromenade Hoofdstraat-Koetsiersweg, Sassenheim’ voor inspraak ter inzage.

Inloopavond

Op woensdag 3 februari 2016 organiseert de gemeente samen met de ontwikkelaars Holland Property Group en BAM Woningbouw, een inloopavond over dit plan voor omwonenden en belangstellenden. Deze avond vindt plaats in de hal van het Bestuurscentrum aan het Raadhuisplein 1 in Voorhout van 20:00 tot 21:30 uur. Bent u hierin geïnteresseerd? Dan bent u deze avond van harte welkom. Deze inloopavond is geen verkoopavond.

Status

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘PostPromenade Hoofdstraat-Koetsiersweg, Sassenheim’, ligt in het kader van de inspraakprocedure vanaf donderdag 28 januari 2016 tot en met woensdag 9 maart 2016 ter inzage in het gemeentekantoor in Sassenheim.

Toelichting

Het gaat om het realiseren van 22 grondgebonden koopwoningen en 35 huurappartementen (waarvan 17 sociale huurappartementen) inclusief openbare voorzieningen. In het geldende bestemmingsplan Sassenheim-West heeft deze locatie de bestemmingen ‘Bedrijf’ en ‘detailhandel in volumineuze goederen’, waarbij tevens een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen om deze bestemmingen te wijzigen naar woningbouw.

Het plan past echter niet geheel in deze wijzigingsbevoegdheid. Dit komt vooral doordat met het plan niet voldaan wordt aan de voorwaarde, dat de gehéle locatie PostPromenade integraal ontwikkeld moet worden naar woningbouw. Voor het overige past het plan zoveel mogelijk binnen de wijzigingsregels uit het bestemmingsplan. Op het resterende deel van de locatie PostPromenade, dat in eigendom is bij een andere eigenaar, is het bestaande bedrijfsgebouw voor de komende jaren tijdelijk in gebruik als een supermarkt (Hoogvliet).

Het is niet wenselijk om de plannen van de initiatiefnemers aan te houden totdat het tijdelijk gebruik als supermarkt is beëindigd en dan pas de gehele locatie ontwikkeld kan worden. Tevens is de bestaande bedrijfsbebouwing gedateerd en staat te verpauperen. Hierdoor is het noodzakelijk dat voor deze planontwikkeling, in plaats van een wijzigingsplan, alsnog een nieuw bestemmingsplan moet worden opgesteld.

Met dit woningbouwplan wil de gemeente een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse en representativiteit mogelijk maken, alsmede voorzien in de gemeentelijke woningbehoefte.

Inspraakmogelijkheden

Gedurende de termijn dat het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, is er voor ingezetenen en voor in de gemeente belanghebbende natuurlijke of rechtspersonen, de mogelijkheid om hun inspraakreactie schriftelijk of mondeling kenbaar te maken aan burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout; telefoonnummer 14-0252. U kunt uw inspraakreactie ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: [email protected]

Openbaar

Wanneer u een inspraakreactie indient, kan iedereen deze inspraakreactie op de website www.teylingen.nl inzien. Uw inspraakreactie wordt niet geanonimiseerd. Hierdoor worden uw naam, adres en woonplaats op het internet zichtbaar.

Downloads

De digitale versie van het voorontwerpbestemmingsplan, als ook de authentieke digitale planbestanden, kunt u inzien op de landelijke voorziening (ruimtelijkeplannen.nl) door op de volgende links te klikken.

Digitale planbestanden voorontwerpbestemmingsplan
Authentieke digitale planbestanden

Cookieinstellingen