Regie over Bloemencorso Haarlem

Foto: Lisa de Blok

Stichting Bloemencorso Bollenstreek neemt voortaan ook de organisatie van het evenement in de gemeente Haarlem in eigen hand. De organisatie van Noordwijk tot aan de binnenkomst in Haarlem en in Noordwijkerhout was al in corsohanden, maar met ingang van de komende editie wordt het Haarlemse taken- en regelpakket hieraan toegevoegd.

Al vanaf de eerste edities heeft Stichting Bloemencorso Bollenstreek het organiseren van het corso van A tot Z in de vingers, laat corsovoorzitter Leo van der Zon met trots weten.

We organiseren dit evenement het komende voorjaar voor de 69ste keer en dankzij onze grote kennis en talrijke vrijwilligers loopt het altijd op rolletjes.” (Leo van der Zon)

Tot vorig jaar organiseerde de gemeente Haarlem hun corsofeestje altijd zelf. Geen kleinigheid, want na aankomst op corsozaterdag blijven de praalwagens ook op zondag de hele dag nog staan. Ondernemend Haarlem haakt hier altijd graag op in met het organiseren van allerlei aanvullende corso-activiteiten. Alles bij elkaar trekt dit jaarlijks vele duizenden bezoekers naar de Haarlemse binnenstad.

De gemeente Haarlem wil het corso dolgraag in zijn midden houden, maar moest ook een stapje terugdoen in de begroting. De praalwagen blijft de gemeente met veel enthousiasme ondersteunen, maar op organisatorisch gebied heeft Stichting Bloemencorso Bollenstreek het taken- en regelpakket van de gemeente Haarlem overgenomen. Corsobestuurslid Ard Biesheuvel die belast is met veiligheid, bevestigt dat Stichting Bloemencorso Bollenstreek hierdoor ook voor de uitvoering van de veiligheid in de gemeente Haarlem verantwoordelijk is.

“Het spreekt voor zich dat wij deze taak prima kunnen uitvoeren. We hebben de zorg voor hekken en beveiliging erbij en dat betekent dat onze vrijwilligers voortaan een dag langer in touw zijn. Want waren zij voorheen op zaterdagavond na aankomst van het corso in Haarlem klaar, dan komt daar nu de zondag bij. Aan de andere kant biedt dit ook weer volop nieuwe kansen en inmiddels zijn we al volop in gesprek met twee partijen om de activiteiten in de binnenstad van Haarlem op corsozondag nog verder uit te bouwen. Zowel de gemeente Haarlem als de Haarlemse ondernemers zijn enthousiast. Echter, het duurt nog even voor we alle plannen kunnen ontvouwen.” (Ard Biesheuvel)

Flowers & Fashion is het thema van het 69ste Bloemencorso van de Bollenstreek dat op zaterdag 23 april 2016 van Noordwijk naar Haarlem zal rijden en de avond ervoor door Noordwijkerhout. Op zondag 24 april staan alle praalwagens opgesteld in de binnenstad van Haarlem. Alle praalwagens zullen gebaseerd zijn op dit kleurrijke thema.

Cookieinstellingen