Bollenveldje voor AgnesStaete


Foto: Rotary Voorhout

Komend voorjaar kunnen de bewoners van zorgcentrum AgnesStaete genieten van schitterende ‘End Polio Now-tulpen’ van Rotary. De bollen werden geschonken door de elfjarige Nora Berghuis, die daarmee het Rotary motto ‘Service Above Self’ in praktijk bracht.

Strijden tegen polio

Tijdens de braderie op 12 september won Nora in een prijsvraag van Rotary Club Voorhout een doos End Polio Now-tulpenbollen. Rotary Clubs over de hele wereld zetten zich in om de invaliderende ziekte polio uit te roeien. Sinds 1988, toen polio elke dag 1000 slachtoffers maakte, is veel vooruitgang geboekt. Er is al veel geld bij elkaar gebracht om vooral jonge kinderen te vaccineren.

Met succes! De ziekte, die vroeger in 125 landen voor kwam, komt nu alleen nog maar voor in Afghanistan en Pakistan. Om polio uit te roeien is vaccinatie nodig en voor de laatste inspanningen is nog steeds geld nodig. Daar zet Rotary Club Voorhout zich voor in, onder meer met de End Polio Now-tulpenbollen prijsvraag.

Bollenveldje voor AgnesStaete

Nora Berghuis wilde de door haar gewonnen End Polio Now-bollen niet zelf houden. Ze vindt dat deze goede doelentulpen moeten bloeien op een plek waar anderen er ook van kunnen genieten. AgnesStaete, met haar groepswoningen voor mensen met dementie, is dan natuurlijk een prachtige locatie. De leiding van AgnesStaete heeft Nora’s aanbod met groot enthousiasme geaccepteerd.

Dan krijgen wij hier ons eigen bollenveld!“ was de reactie van coördinator AgnesStaete Anneke Willems.

Nora; een Rotarian in de dop

Op 9 december heeft Nora haar End Polio Now-tulpenbollen gepoot in de plantenbakken op de binnenpatio van AgnesStaete. Daarbij werd zij geholpen door Rotary’s districtsgouverneur Martje van der Brug, die het initiatief van Nora zeer op prijs stelt.

De kern van Rotary is dat we ons inzetten voor anderen. Heel bijzonder dat Nora dit al op zo’n jonge leeftijd doet. Als ze groot is, is ze van harte welkom als Rotarian!” (districtsgouverneur Rotary Martje van der Brug)

Over Rotary

Rotaryclubs maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. In ons land zijn zo’n 500 Rotaryclubs actief. De leden komen regelmatig bij elkaar voor lunch, diner of een drankje, vaak gevolgd door een lezing. Zij hebben allemaal een ander vak of beroep, ze discussiëren graag en wisselen ervaringen uit. Daarbij zetten zij zich in voor goede doelen, zowel lokaal als internationaal.

Zoals deze End Polio Now tulpenbollen. Samen aan dit soort projecten werken, versterkt de onderlinge band. Ben je ook een geëngageerde professional en wil je meer weten over Rotary? Kijk dan op www.rotary.nl/voorhout of bel met voorzitter ledencommissie Jan van Bakel (06-25064586).

Cookieinstellingen