Speelplaatsen Hooghkamer samen bedacht met bewoners

Foto: Gemeente Teylingen

Zaterdagochtend 28 november 2015 hebben enthousiaste kinderen en ouders van de nieuwbouwwijk Hooghkamer gekeken waar nieuwe speelplaatsen en -plekken in de wijk mogelijk zijn. Na deze ontdekkingstocht hebben zij in jeugd en jongerencentrum @Hok verder gesproken over het spelen in de wijk Hooghkamer.

Bijeenkomst

De bijeenkomst bestond uit drie gedeelten:

  • een bezoek op locatie,
  • een plenaire sessie en,
  • een workshop.

Na de ontdekkingstocht in de wijk, gaf ingenieursbureau OBB een presentatie over het nieuwe speelbeleid van de gemeente Teylingen, waarin natuurlijk spelen, informeel spelen en participatie centraal staan. Vervolgens zijn de kinderen, samen met de ontwerppieten van Sint Nicolaas, gestart met het ontwerpen van hun eigen speelplek.

2015-12-10 kinderen ontwerpen speelplekken Hooghkamer (1)

Tijdens de workshop zijn de aanwezigen en de speeldeskundigen gestart met het in beeld brengen van de wensen, ideeën en knelpunten. Samen met de ontwerpen van de kinderen wordt dit verwerkt in een bruikbaar programma van eisen.

Het resultaat

Aan het einde van de ochtend was duidelijk wat de wensen op het gebied van spelen zijn. Kinderen hebben hun inbreng gegeven door het ontwerpen van hun eigen speelplek. Er is een kaart gemaakt met knelpunten, informele speelplekken en belangrijke routes en een lijst met punten die wel en niet wenselijk zijn op gebied van spelen. Dit vormt de input voor de ontwerp fase.

Klankbordgroep

Tijdens de bijeenkomst is een lijst samengesteld van enthousiaste bewoners, die plaatsnemen in een klankbordgroep. Deze groep is contactpersoon tijdens de ontwerp-, aanleg- en beheerfase van de speelplaatsen. Naar verwachting worden de conceptontwerpen in januari 2016 gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst stellen ook de leden van de klankbordgroep zich voor. De bewoners van Hooghkamer worden per brief voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

Cookieinstellingen