Gezocht: vrijwilligers voor vrijwilligersspreekuur

Foto: Lisa de Blok

Welzijn Teylingen zoekt vrijwilligers die willen helpen informatie te geven over vrijwilligerswerk in Teylingen en die het leuk vinden om vrijwilligerswerk te promoten.

De vrijwilliger vult dan eenmaal per maand bij toerbeurt samen met de adviseur van Welzijn Teylingen een nieuw te starten spreekuur in Sassenheim in. De vrijwilligers die zich hiervoor aanmelden krijgen een korte training.

Met ingang van januari 2016 start Welzijn Teylingen met een inloopspreekuur over vrijwilligerswerk. Dat spreekuur zal voorlopig iedere 3e donderdag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur plaatsvinden. Tijdens het spreekuur kunnen inwoners en vrijwilligersorganisaties terecht met alle vragen over vrijwilligerswerk.

Dat kunnen praktische vragen zijn, zoals: “Als je een uitkering hebt, mag je dan vrijwilligerswerk doen? Ben je verzekerd tijdens vrijwilligerswerk?” Het kan ook zijn dat iemand wel iets wil doen, maar geen idee heeft wat er allemaal mogelijk is.

Dan kan een kennismaking met de Vrijwilligersvacaturebank van Welzijn Teylingen aan bod komen of een gesprek over iemands talenten en mogelijkheden. Ook organisaties kunnen met hun vragen terecht tijdens het spreekuur. Op deze manier hoopt Welzijn Teylingen het enthousiasme voor vrijwilligerswerk nog verder te vergroten en te laten zien hoe waardevol het ook voor de vrijwilliger zelf kan zijn.

Meer informatie

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet: [email protected] of 0252-231805. Ook voor meer informatie kunt u contact met haar opnemen.

Cookieinstellingen