Onderlinge strijd bij brandweer tijdens het redden van brandende kraker

Foto: 112HM.nl / Devin Waasdorp

Zaterdag stonden aan de Teijlingerlaan negen teams van de brandweer paraat bij een rampenscenario in een kraakpand. Een gebarricadeerde deur, een ontplofte kachel, een kraker die vlam vat en valt, een die nog ergens in het pand ligt en nog een derde buitenwesten op het dak, ook nog eens een wietkwekerij en door de brand geen vluchtwegen meer… Zie daar maar eens uit te komen!

Tijdens de regionale brandweer vaardigheidstoetsen in Sassenheim ging het er hard aan toe, een hectische situatie waarbij meerdere disciplines aan bod kwamen. De verschillende teams moesten een voor een het met rook en vlammen gevulde pand in, om de brand te blussen en de krakers te redden. Er werd gestreden om de categorieën beste aanvalsploeg, beste waterploeg, beste pompbediende en beste bevelvoerder.

Puntentelling

Aan het einde van de dag werden de punten opgeteld door de jury van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. De teams verzamelde zich in de kazerne in Sassenheim, waar de prijsuitreiking volgde door burgemeester Carla Breuer. Ieder team verdiende zo en zo een prijs met een foto van hun team. De puntentelling leverde de volgende ranglijst op:

  1. Het Sterrenteam – De beste waterploeg, de beste pompbediende en de beste bevelvoerder
  2. Brandweerpost Oegstgeest – De beste aanvalsploeg
  3. Brandweerpost Katwijk
  4. Brandweerpost Valkenburg
  5. Brandweerpost Voorhout
  6. Brandweerpost Lisse
  7. Brandweerpost Nieuwkoop
  8. Brandweerpost Noordwijkerhout
  9. Brandweerpost Leimuiden

De twee beste teams (Het Sterrenteam en brandweerpost Oegstgeest) gaan door naar de finale, waarbij zij eind van deze maand tegen elkaar zullen strijden.

Bekijk de hele fotoserie van Devin Waasdorp op 112HM.

 

Cookieinstellingen