Wandelpaden in de Roodemolenpolder

Foto: Pixabay

In het najaar 2014 heeft de gemeenteraad van Teylingen de toekomstvisie voor de Roodemolenpolder vastgesteld. Achter de schermen is de gemeente bezig om de plannen verder uit te werken.

In de visie is het voorstel opgenomen om een wandelpad aan te leggen in de polder. Niet dwars door het gebied, maar wel zo dicht mogelijk bij de polder. Zo hebben wandelaars echt het gevoel dat ze in de natuur vertoeven.

Route wandelpaden

Hoe het pad gaat lopen, is globaal vastgesteld. De afdeling Ruimte van de gemeente Teylingen buigt zich momenteel over de precieze route, waar voor verschillende mogelijkheden op een rijtje worden gezet. De kosten van de verschillende alternatieven worden doorberekend.

Subsidie

Tegelijkertijd wordt onderzocht waar mogelijkheden liggen voor subsidies. De gemeente Teylingen heeft afspraken gemaakt in een zogenaamde gebiedsdeal via de Leidse Ommelanden. Er kunnen gelden beschikbaar worden gesteld vanuit de provincie Zuid-Holland en samenwerkingsverband Holland Rijnland.

Overleg

Over het wandelpad is overleg met belanghebbenden. Dit zijn bijvoorbeeld de beheersstichting van sportpark Roodemolen – het pad voert immers langs hun terrein – en het Waterschap. Ook kijkt de gemeente of het mogelijk is om het pad aan te sluiten op het bestaande wandelnetwerk.

Vee in de wei

Een andere wens in de toekomstvisie is dat er vaker vee in de wei komt te staan. Helaas was het dit jaar beperkt mogelijk om aan de weilanden aan de noordkant te beweiden. De Zandsloot is deze zomer gebaggerd door Holland Rijnland. De bagger is op weilanden uitgereden, hierdoor heeft er minder beweiding plaatsgevonden.

Cookieinstellingen