Cursusaanbod voor vrijwilligersorganisaties

Foto: Pixabay

Welzijn Teylingen organiseert elk seizoen een aantal cursussen en trainingen voor vrijwilligers. Zo ondersteunen wij de vele vrijwilligersorganisaties in Teylingen, die met elkaar een belangrijke bijdrage leveren aan plezier en hulpverlening in de gemeente. De komende maand staat een drietal cursussen op de rol. Vrijwilligers kunnen zich rechtstreeks of via hun vrijwilligersorganisatie aanmelden.

Cursus: Kort en aansprekend schrijven 30 september

In de cursus kort en aansprekend schrijven leert de vrijwilliger de kneepjes van het vak. Hoe bouw je een aansprekende tekst op? Wat is een goede tekststijl? Hoe sluit je aan bij je lezers? Allerlei soorten teksten passeren de revue: e-mails, brieven, webteksten, nieuwsberichten.

Training: Reanimatie en gebruik AED 7 oktober

Stel dat tijdens een bijeenkomst of evenement iemand onwel wordt of een ongeval krijgt. Kunnen de vrijwilligers die de bijeenkomst organiseren dan adequaat optreden: rust bewaren, hulp inroepen, de eerste levensreddende handelingen verrichten. Het gaat niet om een EHBO-cursus, wel om het juiste optreden in de eerste ogenblikken.

Training: Armoede onder de loep 14 oktober

Vrijwilligers hebben soms weinig idee van wat het betekent voor mensen om lang in armoede te leven. In deze cursus krijgen zij inzicht in de beleving van armoede en de (voor-)oordelen over mensen in armoede. Men leert beter te herkennen wat er aan de hand is. In de cursus wordt dit gekoppeld aan ideeën over wat de vrijwilliger of de organisatie zou kunnen doen.

Voor alle informatie en aanmeldingen kunt u kijken op de agenda van www.welzijnteylingen.nl.

Cookieinstellingen